x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Băsescu: "Dacă ar fi fost Traian în locul Regelui, ar fi spus: împuşcaţi-mă, nu ar fi abdicat"

Mircea Băsescu: "Dacă ar fi fost Traian în locul Regelui, ar fi spus: împuşcaţi-mă, nu ar fi abdicat"

25 Iun 2011   •   14:13
Mircea Băsescu: "Dacă ar fi fost Traian în locul Regelui, ar fi spus: împuşcaţi-mă, nu ar fi abdicat"

Mircea Basescu a comentatat declaratiile fratelui sau referitoare la Regele Mihai, analizand cu aceeasi "siguranta" si "delicatete" evenimentele istorice de acum 64 de ani care au dus la abolirea monarhiei in Romania.

"A fost un comentariu, o opinie a presedintelui, cu care eu, ca cetatean, sunt de acord. Pai, daca ar fi fost Traian in locul lui, ar fi spus: impuscati-ma, nu ar fi abdicat. Sunt atatea exemple de regi care au fost omorati. Daca Regele Mihai nu ar fi abdicat, probabil ca ar fi fost omorat si atunci ar fi devenit un erou. Am vazut ca si Ion Iliescu il critica pe presedinte, dar imi aduc aminte cand a venit Alteta Sa pe aeroport si Iliescu nu i-a permis sa intre in Romania. Alteta Sa nu a fost jignit de ceea ce a spus fratele meu, acesta este adevarul", a declarat Mircea Basescu, pentru replicaonline.ro.

Mircea Basescu a considerat necesar sa-i replice si lui Crin Antonescu: "I-a luat apararea Regelui, vorbind de presedintele ales de majoritatea poporului ca fiind betiv... Pai, cum poate sa vorbeasca asa? Este presedintele, ales de majoritate, democratic, iar el ca profesor ar trebui sa stie notiuni de genul demos kratos. Alteta Sa s-a bucurat cand a fost decorat de Stalin... Alteta Sa a scris si a semnat cu manuta lui ca renunta la titlul de Rege si trebuie sa ii cerem scuze? Iar despre presedintele ales sa spunem ca e betiv sau mai stiu eu ce? Alteta Sa nu mai e Rege pentru ca a renuntat. Cand il va unge Patriarhul iar Rege, atunci va fi Rege din nou. Eu stiu ca Regele e trimisul lui Dumnezeu pe pamant, ori el a renuntat, a dat scris ca nu mai este bun pentru Romania, a comentat Mircea Basescu.

×