x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu și-a depus candidatura pentru alegerile europarlamentare

Mircea Diaconu și-a depus candidatura pentru alegerile europarlamentare

26 Mar 2014   •   23:33
Mircea Diaconu și-a depus candidatura pentru alegerile europarlamentare

Mircea Diaconu și-a depus, în aceasta seară, candidatura pentru alegerile parlamentare, reușind să strângă aproape 130.000 de semnături.

Tot astăzi, ANI a informat Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2014 cu privire la faptul că domnul Mircea DIACONU nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

”Printr-o informare adresată astăzi conducerii B.E.C., Agenţia Naţională de Integritate prezintă o serie de clarificări cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public în ultima perioadă, referitoare la candidatura domnului Mircea Diaconu. Astfel, potrivit unei decizii emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Mircea Diaconu a fost menţinută definitiv şi irevocabil, acesta aflându-se şi sub interdicţia prevăzută de lege de a ocupa o funcţie eligibilă timp de trei ani”, se arată într-un comunicat al ANI.

Însă, purtatorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, a declarat că informarea transmisă de ANI „nu ţine loc de contestaţie. Contestaţiile se vor depune la Tribunalul Municipiului Bucureşti, după ce se pronunţă BEC-ul. Dosarul de candidatură va fi analizat în şedinţă, de către membrii BEC”.

„BEC-ul analizează dosarul de candidatură doar pe aspecte legate de formă şi fond”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al instituției.

×