x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu face parte din grupul ALDE, dar îşi menţine statutul de independent

Mircea Diaconu face parte din grupul ALDE, dar îşi menţine statutul de independent

de Agerpres    |    25 Iun 2014   •   16:58
Mircea Diaconu face parte din grupul ALDE, dar îşi menţine statutul de independent

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu va face parte de acum înainte din grupul ALDE din Parlamentul European, păstrându-şi însă statutul de independent.

El a declarat că a luat această decizie în urma invitaţiei primite de la acest grup şi a unor întâlniri avute în ultima perioadă, întâlniri în care a explicat că doreşte să-şi păstreze statutul de independent, în această situaţie mai fiind o colegă de-a sa din Irlanda.

Potrivit lui Diaconu, păstrarea statutului său de independent a fost acceptată de grupul ALDE.

"Am garantat statutul de independent, dar fac parte din grupul ALDE în sensul tehnic şi nu doar, pentru că şi orientarea mea este de tip liberal. Însă în subiectele în care voi simţi că nu mă apropii, am toată libertatea din partea lor să fac exact ce cred de cuviinţă. O să le şi spun în curând care sunt domeniile mari în care am cu totul altă părere decât grupul în general, dar am înţeles, şi mă bucură aceasta, că diversitatea de opinii este cu adevărat amplă, ceea ce înseamnă că şi independenţa mea va fi deplină", a precizat Diaconu.

În continuare europarlamentarul îşi doreşte un loc în Comisia de cultură şi educaţie a Parlamentului European, argumentând că CV-ul său îl recomandă, şi crede totodată că va fi susţinut în acest sens de grupul ALDE.

"Am capul plin de gânduri, de dorinţe, sunt un romantic, aşa am fost mereu, şi în clipa asta detectez o serie întreagă de direcţii mari pe care aş putea să acţionez, fireşte nu singur", a mai spus Mircea Diaconu. 

×
Subiecte în articol: mircea diaconu ALDE parlamentul european