x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu: Regionalizarea este o lovitură de stat

Mircea Diaconu: Regionalizarea este o lovitură de stat

21 Oct 2011   •   13:33
Mircea Diaconu: Regionalizarea este o lovitură de stat

Senatorul liberal Mircea Diaconu a declarat, astazi, la Curtea de Arges, ca prin reaorganizarea administrativ-teritoriala anuntata, Guvernul incearca de fapt "o lovitura de stat", o rasturnare de sistem pe care vrea s-o realizeze fara consultarea cetatenilor.

"Regionalizarea este, o spun nici macar cu ghilimele, o lovitura de stat. O lovitura de stat de drept, o lovitura de stat democratic, o lovitura de sistem. Pentru ca nu poti face lucrul asta cata vreme au fost niste alegeri legale si constitutionale, care au instituit o structura cu oameni, cu mandate. Iar tu, printr-o singura lovitura de pix, pe o ordonanta, pe ceva de genul asta, modifici acest sistem, il anulezi. Deci desfiintezi consiliile judetene, cu oameni, cu mandate, cu sisteme, le comasezi si pui tu pe cine vrei. Brusc, din pix", a declarat Mircea Diaconu, potrivit Agerpres.

Intrebat cum va reactiona opozitia daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe o lege privind reorganizarea administrativ-teritoriala, senatorul liberal a spus ca toate actiunile trebuie sa se desfasoare "in limitele legale, normale si de civilizatie".

"Ceea ce incearca sa faca Guvernul este o lovitura de sistem. Daca acest lucru se precipita sau incearca sa se forteze, atunci vom recurge la toate mijloacele", a mai spus Diaconu.

×