x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană: Băsescu este cel mai egoist politician!

Mircea Geoană: Băsescu este cel mai egoist politician!

14 Mai 2009   •   00:00
Mircea Geoană: Băsescu este cel mai egoist politician!

Preşedintele Traian Băsescu este cel mai egoist politician din România şi a luat PSD la guvernare ca un fel de umbrelă de protecţie, într-un an în care pentru el se apropie scadenţa, a declarat într-o intervenţie la Antena3 preşedintele social-democraţilor, Mircea Geoană. El a ironizat faptul că Băsescu "este cel care l-a inventat sau l-a trimis la şcoală". Potrivit acestuia, "românii s-au plictisit de balamuc şi s-au săturat de acelaşi film".



"Haideţi să fim puţin serioşi, Băsescu îşi urmăreşte propriul interes, este cel mai egoist politician din România. Toţi politicienii într-un fel sunt egoişti, dar nu am văzut până acum un preşedinte, în ultimii 20 de ani, nici în lumea civilizată - şi am avut modelele lui Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, diferiţi ca de la est la vest - pe cineva atât de egoist", a afirmat Geoană, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, preşedintele Băsescu nu a reuşit niciodată să se ridice deasupra unui simplu şef de partid "la reuniunile căruia merge în mod exclusiv pentru că acolo nu-l înjură nimeni". "Este un om politic incapabil să înţeleagă că există un echilibru al puterilor într-un stat şi este obsedat să fie singurul jucător, el centrează, el dă cu capul, este obsedat de cine este la mine în partid. (...) Am ajuns ca anormalitatea să fie considerată normalitate şi vreau ca România să revină la normalitate, să aducem ţara într-o separaţie a puterilor. Traian Băsescu are impresia că este stăpânul guvernului Boc. (...) Obsesia asta maladivă de a controla totul este proastă pentru un şef de stat. Dacă vrea să revină la PD-L, este treaba lui, dar dacă voi avea încrederea românilor, este clar că PD-L trebuie să se emancipeze de Traian Băsescu", a spus preşedintele PSD.

Mircea Geoană a mai spus că sondajele nu sunt relevante şi că, în curând, va veni clipa votului, iar românii nu vor mai prefera un preşedinte precum Traian Băsescu: "La un şpriţ este simpatic, dar este un produs politic expirat, că reîncălzeşte supa cu corupţia, dar nici măcar nu mai e haios ca la început. Proiectul Traian Băsescu este epuizat şi este nevoie de ceva profund diferit faţă de ceea ce am avut în ultimii ani".

Liderul PSD a precizat, totodată, că nu este uşor să fii într-o coaliţie cu un partid "condus atât de brutal de Traian Băsescu". "Dar noi am făcut un parteneriat pentru România cu cei de la PD-L, nu cu Traian Băsescu şi dacă cei de la PD-L vor un viitor, trebuie să ştie că există viaţă şi după Traian Băsescu", a mai spus Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: basescu traian politic