x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană îi cere lui Emil Boc retragerea răspunderii pe Legea Educaţiei

Mircea Geoană îi cere lui Emil Boc retragerea răspunderii pe Legea Educaţiei

13 Noi 2010   •   14:35

 Geoană avertizează că, dacă premierul nu va răspunde acestei solicitări, va convoca birourile permanente ale celor două camere, cel mai probabil luni, pentru a tranşa acest subiect.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că decizia Curţii Constituţionale referitoare la angajarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei exprimă extrem de clar faptul că demersul Executivului este neconstituţional. Prin urmare, din punct de vedere juridic, angajarea răspunderii trebuie retrasă. Mircea Geoană a anunţat că îi va trimite o scrisoare premierului Emil Boc în care îi va solicita, în mod oficial, acest lucru. În caz contrar, problema va fi tranşată în Parlament.

"Curtea Constituţională spune extrem de clar că angajarea răspunderii este neconstituţională, iar motivarea este extrem, extrem de clară. (...) Din punct de vedere juridic, o procedură declarată neconstituţională aduce după sine retragerea acesteia", a declarat Mircea Geoană, potrivit Antena3.

Curtea Constituţională a publicat, vineri, motivarea deciziei referitoare la Legea Educaţiei. Judecătorii CCR susţin că angajarea răspunderii de către Guvern asupra acestei legi a declanşat un conflict juridic între Guvern şi Parlament. Cu toate acestea, se arată în motivare, cererea de anulare a angajării răspunderii depăşeşte competenţele Curţii, iar soluţia aparţine în exclusivitate autorităţilor aflate în conflict.

 

×