x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană, impins spre tuşă

Mircea Geoană, impins spre tuşă

de Lavinia Dimancea    |    21 Dec 2007   •   00:00
Mircea Geoană, impins spre tuşă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/

Adrian Năstase insistă asupra ofertei de a se bate cu Traian Băsescu pentru un mandat la Cotroceni, dacă PSD nu are o altă soluţie, şi le transmite social-democraţilor care cred incă in "alternativa" Băsescu-preşedinte că fac o greşeală.



Adrian Năstase insistă asupra ofertei de a se bate cu Traian Băsescu pentru un mandat la Cotroceni, dacă PSD nu are o altă soluţie, şi le transmite social-democraţilor care cred incă in "alternativa" Băsescu-preşedinte că fac o greşeală.


Deşi in PSD nimeni nu a vorbit oficial despre candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, fiind şoptit doar in unele zone ale partidului numele lui Mircea Geoană, Adrian Năstase continuă să se declare dispus pentru o confruntare cu Traian Băsescu. Fostul premier consideră că varianta Băsescu-preşedinte "nu mai merge" şi că cei trei ani de mandat ai acestuia au constituit "perioada de probă" in care actualul şef al statului a demonstrat că "nu face faţă acestei funcţii". "Scandaluri, minciună... Asta e tot ce a oferit. Deci va trebui o altă soluţie. Dacă nu se găseşte o altă soluţie mai bună, am spus şi la partid, eu sunt dispus să mă bat cu Traian Băsescu. Nu atăt pentru ambiţii personale, ci pentru că Romănia are nevoie de o alternativă raţională in cadrul Uniunii. Nu putem continua in felul ăsta", a declarat Năstase miercuri seară, la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, la Antena 2. Intrebat ce va face dacă PSD nu il va vrea candidat, Năstase a arătat că "partidul va trebui să lămurească o mulţime de lucruri in perioada următoare" şi a respins ideea, in cazul unui "eşec", de a pleca la o altă formaţiune politică sau de a forma un nou partid.


ROLUL SERVICIILOR. Totodată, Năstase s-a declarat sceptic cu privire la o candidatură independentă la Preşedinţie. "Dacă au fost băieţi care au aranjat voturile eventual - cum spun unii - cănd eram susţinut, deci atunci cănd aveam oamenii noştri in secţiile de vot (n.r. - la alegerile prezidenţiale din 2004). Păi, găndiţi-vă ce se intămplă cu un candidat independent care stă şi se uită la tv şi sunt 17.000 de secţii de vot in care e doar unul care numără", a explicat Năstase. Fiindu-i semnalat că, la europarlamentare, Lazlo Tokes, ca independent, a obţinut un scor bun, fostul premier a arătat că el ar lua atătea voturi numai dacă va avea "sprijinul unora dintre servicii". In acest sens, Năstase a acuzat faptul că in judeţele fără populaţie majoritar maghiară in care Tokes a obţinut foarte multe voturi "s-a votat pe instrucţiuni". "Nu mă deranjează cei care au votat. Mă deranjează cei care au dat ordinul să se voteze aşa", a spus Năstase, adăugănd că partidele care "au lucrat, au avut incredere, au jucat cu Traian Băsescu" şi care "pănă la urmă şi-au rupt picioarele" ar trebui să se inveţe minte. "Sper că se invaţă minte. La PSD, la fel. Sunt unii care au avut incredere in Traian Băsescu şi am impresia că şi acum unii dintre colegii mei cred că Traian Băsescu este o alternativă", a precizat Năstase.


ALTERNATIVÃ...
"Scandaluri, minciună...Asta e tot ce a oferit. Deci va trebui o altă soluţie. Dacă nu se găseşte o altă soluţie mai bună, am spus şi la partid, eu sunt dispus să mă bat cu Traian Băsescu. Nu atăt pentru ambiţii personale, ci pentru că Romănia are nevoie de o alternativă raţională in cadrul Uniunii"
Adrian Năstase - deputat PSD, fost premier

×
Subiecte în articol: basescu traian politic nastase