x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană, la Fox News: Aderarea României la Zona Euro ar putea fi afectată de criza din Grecia

Mircea Geoană, la Fox News: Aderarea României la Zona Euro ar putea fi afectată de criza din Grecia

de Departamentul Online    |    03 Noi 2011   •   08:14
Mircea Geoană, la Fox News: Aderarea României la Zona Euro ar putea fi afectată de criza din Grecia

Seful Senatului, care se afla in vizita in SUA, a acordat un interviupostului de televiyiune american Fox News, vorbind despre impactul crizei din Grecia asupra Europei sau despre aderarea Romaniei la UE.

"Este un obiectiv pe care il avem in continuare pentru anul 2015. Este realist, este fezabil ca tarile membre ale zonei euro sa primeasca noi membri in urma problemelor din Grecia. Sunt intrebari si raspunsuri diferite. Dar din punct de vedere strategic, a fi in centrul unde se iau deciziile importante in Europa este un obiectiv pe vrem sa-l indeplinim. Nu pot pune un pariu referitor la data la care vom intra in zona euro, dar si referitor la conditiile aderarii pentru ca este clar ca Europa va fi mult mai exigenta si mai atenta, inainte de a primi noi membri", a declarat presedintele Senatului.


Mircea Geoana a spus ca Romaniei ii va fi mult mai greu sa adere la zona euro, dar si celelalte tari din regiunea noastra vor intampina dificultati.

"Prognozele referitoare la cresterea economica a Romaniei au fost revizuite in sens negativ. Initial, cresterea economica trebuia sa fie 3 la suta din PIB, acum este aproape 2%. Dupa discutiile purtate in marja summit-ul G20 de catre Nicolas Sarkozy, Angela Merkel si Georgios Papandreu, mi-e teama ca vor mai fi modificate prognozele din nou in sens negativ", a mai spus Geoana.

Prezentatoare emisiunii a adus in discutie faptul ca rata somajului din Romania, de aproximativ 5%, este aproape doua ori mai mic decat cea din Statele Unite.

"Din punctul nostru de vedere, o rata a somajului de 5% este mare daca tinem cont de numarul total al oamenilor angajati. Geoana a explicat ca in aceasta perioada dificila, situatia Greciei urmeaza sa fie un subiect intens discutat de catre lideri la summit-ul G20", a conchis Mircea Geoana.

Watch the latest video at video.foxbusiness.com

×