x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană: Nu am nicio legătură cu Traian Băsescu, partidul meu nu va face alianţă cu PMP

Mircea Geoană: Nu am nicio legătură cu Traian Băsescu, partidul meu nu va face alianţă cu PMP

08 Oct 2015   •   20:59
Mircea Geoană: Nu am nicio legătură cu Traian Băsescu, partidul meu nu va face alianţă cu PMP
Sursa foto: Traian Băsescu (s) și Mircea Geoană / antena3.ro

Pe scena politică se pregătește o alianță șoc, între cei doi finaliști ai alegerilor prezidențiale din 2009, Mircea Geoană și Traian Băsescu, se anunţă în presa din România.

 
Conform surselor, Oana Mizil l-a vizitat zilele trecute pe Traian Băsescu pentru că există tatonări în vederea unei noi alianțe politice, între PMP și PSRO, formațiunea condusă de Mircea Geoană.
 
Ba chiar unele surse susţin că Mircea Geoană se pregăteşte direct de înscrierea în PMP.

Citește și Traian Băsescu și Mircea Geoană pregătesc o alianță politică șoc!
 
Zvonuruile au fost negate vehement de Mircea Geoană, preşedintele PSRO, într-o intervenţie telefonică în emisiunea La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu, la Antena 3. 
 
"Am văzut ştiri cum că între PSRO şi PMP există loc de colaborare. Nici gând. Nu există compatibilitate. Nu aş putea să îi duc pe cei care m-au susţinut în 2009 în această zonă. Politica e arta compromisului, dar cu limite. Vreau să infirm această teorie, care nu ştiu de unde tot vine." 
 
Geoană a adăugat că nu ştie despre ce a fost vorba în discuţia lui Băsescu cu Oana Mizil, dar că partidul pe care îl reprezintă nu are nimic de-a face cu subiectul.
 
"E o situaţie deloc plăcută prin care dânsul (Marian Vanghelie n.r.) trece, avem o regulă clară în partid, care spune că relaţia se întrerupe între partid şi persoanele cu astfel de probleme. Ce discută Băsescu cu altcineva nu este problema mea. Nimeni nu poate să angajeze acest partid în conversaţie fără voinţa noastră. Nu există relaţie între noi şi Băsescu, direct sau indirect. Nu e vorba de dat afară, Marian Vanghelie nu este membru în partid, pentru că partidul a fost înfiinţat după ce problemele au pornit pentru dânsul."
 
 În final, Geoană a reiterat că partidul pe care îl reprezintă nu va lucra cu partidul lui Traian Băsescu. 
 
"Nu există intenţie, prezentă sau viitoare, vrem să facem lucrurile diferit faţă de toate partidele de acum, vrem să facem lucrurile pentru secolul XXI. Intenţia noastră este să candidăm pe picioare proprii, nu suntem un partid-breloc, nu avem stăpâni. Mergem cu sigla noastră, cu partidul nostru. Creştem în teritoriu, vin oameni către noi."

×
Subiecte în articol: mircea geoana traian basescu pmp