x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană: “PD-L a curtat PSD”

Mircea Geoană: “PD-L a curtat PSD”

de Lavinia Dimancea    |    31 Oct 2008   •   00:00

Liderul PSD, Mircea Geoană, nu exclude o alianţă cu PD-L după alegerile parlamentare de la sfârşitul lui noiembrie, deşi “idealul” său este “să fac o guvernare pe programul meu politic”.

“În politică e bine să nu spui niciodată că nu se întâmplă (n.r. – o alianţă cu PD-L). Dar la modul cum ne îndreptăm către o victorie de peste 40%, o majoritate mult mai comodă cu un partid mic pare să fie prima noastră opţiune”, a declarat Geoană miercuri seară, la Sinteza Zilei. Liderul social-democraţilor a mai spus că, la începutul sesiunii parlamentare, PD-L a făcut PSD-ului “o curte asiduă, doar-doar ne-o convinge să mergem pe ideea unei moţiuni de cenzură, care să însemne amânarea alegerilor”. Întrebat dacă democrat-liberalii au făcut curte social-democraţilor şi în privinţa unei viitoare guvernări comune, Geoană a admis că s-a întâmplat acest lucru. “Mai modest (n.r. – a făcut PD-L curte PSD).

Dar toată lumea se dă bine pe lângă PSD”, a arătat Geoană.

În aceeaşi seară, la Realitatea TV, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a vorbit şi el despre o posibilă alianţă cu PD-L. “Nu pot să resping abinitio absolut nimic”, a răspuns Năstase la întrebarea legată de o alianţă PSD-PD-L, adăugând însă că social-democraţii pot să obţină în alegeri “un statut care să le permită după aceea un sprijin parlamentar în anumite formule”.

×
Subiecte în articol: politic