x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană vrea să controleze Guvernul

Mircea Geoană vrea să controleze Guvernul

de Lavinia Dimancea    |    19 Mar 2009   •   00:00

Dupa ce s-a plans ca este fentat de presedinte si de premier la luarea unor decizii, pesedistul Mircea Geoana s-a gan­dit la o solutie prin care sa poata tine sub observatie ceea ce se intampla la Guvern.

Geoană a propus în acest sens înfiinţarea unui Consiliu al relansării economice, din care ar urma să facă şi el parte, ca preşedinte al Senatului, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul, guvernatorul BNR şi principalii specialişti în economie.

Geoană a explicat ieri că misiunea acestui nou for ar fi aceea de a decide asupra măsurilor anticriză şi de a supraveghea actele emise de Executiv. "Acest comitet ar urma să decidă asupra măsurilor şi acţiunilor guvernamentale şi va avea rolul să supravegheze toate proiectele legislative ale Guvernului, inclusiv proiectele de ordonanţă de urgenţă, din perspectiva combaterii efectelor economice şi sociale ale crizei", a explicat Geoană rolul Consiliului, acuzând Guvernul, ca şi cum partidul său nu ar face parte din acesta, că dă senzaţia că "aleargă în urma evenimentelor" economice.

Demo­crat-liberalii nu agreează însă pro­pune­rea liderului PSD. Vicepreşedintele PD-L Cezar Preda spune că Geoană inventează în fiecare zi ceva şi acum face o solicitare prin care vrea o nouă poziţie. "În politică, când faci o construcţie, trebuie să ştii de la început pe ce scaun te aşezi. Dacă nu te aşezi pe scaunul tău şi vrei pe un alt scaun, s-ar putea să pici între ele. Aşa şi cu domnul Geoană. (...) Domnia sa a dorit să fie numărul 1 în Senat, i s-a îndeplinit. A vrut să fie vice în CSAT, i s-a îndeplinit. Acum e supărat că nu-l cheamă FMI să discute mai întâi cu el şi apoi să-l cheme pe premier şi pe preşedinte", declară Preda, transmiţându-i lui Geoană să înceteze să mai fugă după scaune şi să lase Executivul să-şi facă treaba.

×
Subiecte în articol: politic geoană