x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miron Cozma a anunţat că începe demersurile pentru înfiinţarea propriului partid

Miron Cozma a anunţat că începe demersurile pentru înfiinţarea propriului partid

18 Ian 2009   •   00:00

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a anunţat, duminică, la Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a zece ani de la mineriadele din 1999, că începe, oficial, demersurile pentru a-şi înfiinţa propriul partid, care va fi unul al muncitorilor.



Cozma a precizat, în cadrul unei întâlniri la care erau prezente aproximativ o sută de persoane, că partidul său va fi unul al muncitorilor, dar nu a dezvăluit denumirea formaţiunii politice, motivând că astfel autorităţile ar putea să-i blocheze demersurile de înregistrare a partidului la tribunal.

Cozma a anunţat, de asemenea, că are deja preşedinţi în 26 de judeţe şi că într-unul din judeţe l-a şi demis pe şeful filialei, care îi este rudă.

"În perioada următoare, voi face filiale la Maramureş, Satu Mare şi Cluj, iar apoi voi merge în zona Suceava, Iaşi. Mi-am împărţit ţara şi timpul astfel încât să stau cam o lună pentru fiecare judeţ. Un şef de filială, neam cu mine, a fost deja destituit pentru că a zis că are nevoie de bani. Partidul meu va fi unul al muncitorilor în care nu se va discuta despre bani şi nu vreau să fie etichetat partid comunist, capitalist sau oricum altcumva. Va fi un nou curent, curentul Cozma în politică", a declarat fostul liderul sindical din Valea Jiului.

Miron Cozma a menţionat că nu va primii în rândurile partidului său niciun fost membru din fostele structuri comuniste sau din cele care au existat după ’89.

În schimb, Cozma i-a invitat să-i fie alături, în partid, pe fostul deputat PNL Pantelimon Manta şi pe fostul deputat PRM Ion Mocioi, care au particitat la simpozionul de duminică, de la Târgu Jiu, despre mineriadele din 1999 şi despre care a spus că-i primeşte "cu braţele deschise".

Liga "Miron Cozma" a organizat, duminică, la Târgu Jiu, o masă rotundă pentru a marca zece ani de la mineriadele din 1999, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, lideri sindicali, precum şi foşti politicieni care au avut legătură cu evenimentele din Valea Jiului.

Preşedintele Liga "Miron Cozma", Constantin Creţan, a declarat, săptămâna trecută, corespondentului MEDIAFAX că întâlnirea a fost programată să se desfăşoare la Târgu Jiu din cauza interdicţiilor pe care Miron Cozma le are de a intra în Petroşani. Acesta a mai fost la Târgu Jiu de două ori după eliberarea din închisoare, fostul lider din Valea Jiului fiind prezent la simpozionul respectiv.

Conform lui Constantin Creţan, o delegaţie din partea Ligii va pleca de la Târgu Jiu spre Costeşti, acolo unde minerii conduşi de Miron Cozma s-au bătut cu forţele de ordine în ianuarie 1999 pentru a ajunge la Râmnicu Vâlcea. Delegaţia va merge apoi la mănăstirea Cozia, unde Cozma a semnat celebra "pace" cu fostul prim-ministru Radu Vasile, înţelegere care a pus capăt protestelor minereşti din acea perioadă.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic cozma miron miron cozma targu jiu