x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miron Mitrea: "PSD nu s-a predat lui Băsescu”

Miron Mitrea: "PSD nu s-a predat lui Băsescu”

de Lavinia Dimancea    |    12 Dec 2008   •   00:00

Miron Mitrea prezintă pe blogul personal, într-un comentariu intitulat "De ce cu PD-L”, argumentele pentru care susţine o alianţă între PSD şi PD-L, răspunzând acuzaţiilor venite din interiorul partidului la adresa sa şi criticilor făcute pe marginea deciziei luate în acest sens în Comitetul Executiv Naţional.



Mitrea le explică astfel acelor "colegi din PSD care susţin că partidul îşi pierde identitatea într-o alianţă cu PD-L” că atât alianţa cu democrat-liberalii cât şi cea cu liberalii sunt "contra naturii”, aşa că "teoretic, oricum am da-o, tot prost iese”. "Ne mai rămâne situaţia practică în care ne-a pus electoratul. Alianţa cu PNL la guvernare este extrem de dificilă, daca nu chiar imposibil de pus în practică. În condiţiile în care PD-L are cu trei parlamentari mai mult ca noi, Traian Băsescu n-ar fi numit în ruptul capului un premier al PSD. Aruncam ţara într-o criză politică gravă şi noi am fi printre cei care au generat-o”, le-a transmis Mitrea "rivalilor”. În continuare, el îi întreabă pe cei care susţin o alianţă a PSD cu PNL în opoziţie dacă "pot garanta că într-o asemenea situaţie partidul va rămâne unit” şi "cine garantează că liberalii, care numai dovezi de seriozitate n-au dat în ultimii ani, s-ar ţine de cuvânt şi nu ne-ar lăsa singuri să facem opoziţie”.  Totodată, Mitrea îi contrazice pe aceia din partid dar şi din afară că partidul  s-ar fi predat lui Traian Băsescu. "Nu s-a predat nimeni. Dar atâta timp cât PD-L a reuşit, cu o lege electorală proastă, la care şi noi am contribuit din plin, să ia trei mandate în plus, trebuie să acceptăm regulile jocului. (...) Cât priveşte teama că ne predăm lui Băsescu, hai să fim serioşi. Dacă un partid cu liderii şi experienţa PSD se teme că va fi înfrânt de un singur om, mai bine ne ducem toţi să ne culcăm”, ripostează Mitrea.

NU VREA POST ÎN GUVERN
Nu în ultimul rând, el le spune celor "mulţi din PSD care afirmă ca Mitrea a susţinut alianţa cu PD-L pentru că vrea la ciolan” că nu este interesat de nici un post în viitorul Guvern. În plus, el respinge ideea unor colegi dar şi a unora din exterior că a susţinut alianţa cu democrat-liberalii pentru a scăpa de dosarul de la DNA, precizând că dosarul său este unul politic, iar faptul că i s-a pus sechestru pe casă în pline negocieri cu PD-L îi întăreşte această convingere. "Cineva a vrut sa demonstreze cât de independentă este DNA şi s-a gândit să mă dea drept exemplu. Ok, sunt destul de bărbat ca să trec şi peste asta. Şi nu voi amesteca aşa-zisele mele probleme cu cele ale partidului. Dosarul meu politic nu a fost, nu este şi nu va fi subiect de negociere”, conchide Mitrea.

×
Subiecte în articol: politic psd mitrea