x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mish-Mesh-uri de campanie

Mish-Mesh-uri de campanie

30 Noi 2009   •   00:00
Mish-Mesh-uri de campanie
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Pe clădirea fostului magazin Bucureşti, lângă sediul de campanie a lui Traian Băsescu, a fost amplasat un mesh de circa 150 metri pătraţi, cu un mesaj electoral anti-Băsescu.

Mesh-ul parodiază afişele electorale ale lui Traian Băsescu, în care, sub titulatura "Ei sunt adevărata majoritate!", Băsescu îi indică pe Berceanu, Costanda, Hayssam, Popoviciu, Udrea, Ridzi şi Videanu.


Amendă de 100.000 lei pentru cei care au amplasat mash-ul anti-Băsescu
Arhitectul şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, a declarat că persoanele care au montat mash-ul anti-Băsescu pe clădirea de lângă sediul de campanie al acetuia au fost amendate cu un miliard de lei vechi (100.000 RON), urmând să se întocmească şi plângere penală împotriva acestora.

"Primăria Sectorului 3 a constatat amplasarea acestui mash, a acestei construcţii, în această zonă, fără autorizaţie de construire. Drept urmare, cu ajutorul Poliţiei, au fost identificate persoanele care au procedat la amplasarea acestui mash. Primăria Sectorului 3 a dispus aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 1 miliard de lei vechi, precum şi întocmirea plângerii penale împotriva acestor persoane, care au fost identificate de către poliţie ca persoane fizice. Evident, erau îmbrăcate în geci cu însemnele PSD, dar acest lucru nu contează", a declarat Ştefan Dumitraşcu, la sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

Dumitraşcu a ţinut să mai precizeze că amplasarea oricărui tip de mash sau banner, indiferent că este electoral sau nu, se face cu autorizaţie de construire, în temeiul Legii 50, republicată în 15 septembrie 2009.

"Mai mult, amplasarea pe clădiri situate în zone protejate, cum este cazul magazinului Bucureşti, fără autorizaţia acestui tip de construcţie, cum este cazul mash-urilor, reprezintă infracţiune şi se pedepseşte conform legii penale", a adăugat Dumitraşcu.

Totodată, el a mai spus că proprietarii magazinului Bucureşti au primit somaţie pentru demontarea mash-ului.

"Ei au termen de a da acest mash jos. În cazul în care nu o vor face, după ce procedura juridică va fi îndeplinită, acest lucru va fi făcut de către Primăria Sectorului 3, în temeiul legii. Probabil în cursul zilei de azi (luni - n.r.), dacă totul se desfăşoară cu celeritate, vom putea desfiinţa această construcţie ilegală", a mai spus Ştefan Dumitraşcu.

De asemenea, el a ţinut să precizeze că afişajul electoral care poate fi făcut pe proprietăţi private fără autorizaţie se referă doar la afişele electorale în format A3, tipărite pe hărtie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: alegeri 2009