x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miting PSD, în Piața Victoriei 9 iunie 2018. Manifestaţia s-a încheiat, oamenii părăsesc Piaţa Victoriei

Miting PSD, în Piața Victoriei 9 iunie 2018. Manifestaţia s-a încheiat, oamenii părăsesc Piaţa Victoriei

09 Iun 2018   •   19:52
Miting PSD, în Piața Victoriei 9 iunie 2018. Manifestaţia s-a încheiat, oamenii părăsesc Piaţa Victoriei
Sursa foto: Captura Antena 3

UPDATE Mitingul organizat de PSD în Piaţa Victoriei s-a încheiat după discursul susţinut de liderul social-democrat, Liviu Dragnea, coloanele de oameni părăsind zona, îndreptându-se spre mijloacele de transport cu care au venit în capitală.

După discursul susţinut de Liviu Dragnea, oamenii prezenţi în piaţă au aprins simultan lanternele telefoanelor mobile, după modelul manifestaţiilor care au avut loc în Piaţa Victoriei împotriva modificării legilor justiţiei.

La momentul de vârf al manifestaţiei, în zona Piaţa Victoriei s-au aflat peste 200.000 de oameni veniţi la acest miting, îmbrăcaţi în bluze albe şi purtând steaguri tricolore, pancarte cu mesaje.

Pe de altă parte, mulţi dintre manifestanţi nu au aşteptat încheierea discursurilor susţinute pe scenă de liderii politice, începând să părăsească zona Pieţei Victoriei cu o oră înainte de încheierea mitingului.

Pe lângă Liviu Dragnea, de pe scena pe care a fost afişat mesajul "Jos statul paralel" pe un ecran uriaş au mai susţinut discursuri premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, deputatul Liviu Pleşoianu, liderul sindical Matei Brătianu şi Mariana Rarinca. Aceştia au criticat abuzurile unor procurori şi le-au transmis participanţilor la miting că statul paralel chiar există şi oricine poate fi victimă a abuzurilor acestuia.

UPDATE Sistemul Băsescu care construit sistemul statului paralel a plecat, dar procurorii corupţi şi şefa DNA au rămas, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la mitingul din Piaţa Victoriei.

"Haideţi să o felicităm cu toţii pe Simona Halep! Ne-a adus o bucurie după 40 de ani", şi-a început discursul Liviu Dragnea.

El le-a transmis participanţilor la miting că şi-au asumat cu demnitate "poziţia, dreptul la libertăţi şi democraţie".

"Vă salut cu respect şi admiraţie pe toţi cei care aţi venit astăzi să fiţi alături de noi, aici în Piaţa Victoriei. (...) Propaganda securistă vrea să ne facă să credem că suntem puţini. Aţi dat dovadă de curaj că aţi venit aici, v-aţi asumat cu demnitate poziţia, dreptul la libertăţi şi democraţie. (...) Îi salut cu milă pe toţi trimişii în piaţă ai statului paralel, civili sau nu, la ordin sau din curiozitate şi vă rog sa-i salutaţi!", a spus Dragnea, fiind acompaniat de huiduieli la adresa "statului paralel".

Totodată, liderul PSD a menţionat că "statul paralel este cel care foloseşte instituţiile statului într-un mod nelegitim".

"Statul paralel să nu uite că suntem mulţi, pentru că suntem ceea ce se cheamă democraţie, voinţa populară consfinţită de lege şi de Constituţie. (...) Statul paralel este cel care foloseşte instituţiile statului într-un mod nelegitim. (...) Au trecut trei ani şi jumătate de când regimul Băsescu care a construit acest sistem a plecat, dar instrumentele lui au rămas. Procurorii corupţi au rămas (...) , şefa DNA a rămas. (...) Aţi văzut-o anchetând Guvernul doar pentru că guvernează. Aţi văzut-o umilind şi arestând zeci de oameni care apoi au fost achitaţi. Generalii au rămas - ei vorbesc azi prin gura multor politicieni din opoziţie şi acţionează prin reţeaua de propagandă securistă, atacă democraţia prin partide şi ONG-uri finanţate ilegal. Jurnaliştii sub acoperire au rămas", a adăugat liderul PSD.

 

UPDATE Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat sâmbătă, la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, că responsabilii pentru "abuzurile" din ultimii zece ani sunt Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, împreună cu "cozile lor de topor" Laura Codruţa Koveşi şi Florian Coldea.

"La noi, noua securitate are doi părinţi (...) Unul se numeşte Traian Băsescu şi celălalt Klaus Iohannis. Traian Băsescu a creat noua securitate şi Klaus Iohannis o foloseşte împotriva oponenţilor politici. Responsabilii pentru abuzurile din ultimii zece ani sunt Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, împreună cu cozile lor de topor care se numesc Kovesi şi Coldea", a declarat Tăriceanu, în discursul ţinut în faţa participanţilor la miting.

UPDATE . Liviu Pleșoianu: „Bună seara, oameni liberi. Aștept de un an și jumătate să se audă adevărata majoritate. Trebuie să le recuperez. Am o veste, chiar în aceste clipe niște persoane, Kovesi, Iohannis, Coldea, Maior și toți securișitii lor s-au închis într-o sufragerie, văd ce facem noi aici și le e frică. Într-o țară liberă nu poporului trebuie să-i fie frică, ci torționarilor. Vreau să vorbim împreună. Aș începe să spun că sunteți extraordinar de mulți și nu o văd pe Kovesi, vă propun așa să strigăm împreună: Doamna Cucuvea, unde v-ați ascunselea? Mai avem: E sufrageristă și nu mai rezistă. Ieși afară, cucucea torționară, Noi majoritatea, voi securitatea. Este un individ, Ludovic Orban, a spus că ați venit aduși cu japca, haideți să-i cântăm: Ludovic nu fi trist, tu ești noul securist. Pentru că îl iubesc de-mi crapă capul, o să-l plagiez. Cine e generalul care i-a case cu japca, cine e generalul geacă roșie care nu vă consideră românii lui? Cine e generalul care nu mai pupă încă un mandat și să le cântăm ceva: Werner și Codruța să-și facă boceluța/. Și un mesaj: Codruța Kovesi ne va părăsi. Înainte de a rosti câteva cuvinte în engleză pentru presa internațională, apelez la voi: Din sufragerie, te duci la pușcărie”.

Update: A început seria de discursuri. „Sunteți atât de mulți și atît de albi. Sunteți simbolul democrației pe care a oferit-o această piață. mulțumesc organizatorilor, mă uit la dumneavoastră și nu îmi vine să cred. Teleorman, Dmbovița, Cluj, Constanța, ce cadou minunat ne-a făcut Simona. Bravo Constanța. În această seară, în această piață, se va vorbi și se va stiga pentru democrație și libertatea. Se va lupta împotriva abuzurilor și nedreptății. Se va lupta prin această uriașă prezență împotriva statului paralel. Eu sunt un om de stânga. E alegerea mea să fiu aici. Eu nu sunt o victimă a statului paralel, dar vede efectele și simte efectele. Cu ani în urmă, statul paralel era chiar statul. Își spunea Securitatea. Poate de aia președintele țării nu vede, poate de aia opoziția nu vede, poate o anumită parte a presei și societății civile nu o văd. Știe cineva un doctor de ochi buni. Acum trebuie să vorbească cei care sunt în prima linie. Această seară este deschisă de o doamnă fragilă, dar cu suflet de oțel. O invit în scenă pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei”.

Gabriela Firea: Bine ați venit în anul centenar, în anul Marii Unirii, la 100 de ani, ne întîlnim să ne apărăm demnitatea, libertatea și dreptul de a fi liberi în această țară. Am ajuns să luptăm pentru libertate. Trebuie să le dăm o lecție. Ați venit de bună voie la București, cu drag, vă place, v-a plătit cineva, v-a obligat cineva? Bine ați venit de bună voie la Bu curești. Dragi români din toată țara, dreptul românilor este sfânt, nu mai putem accepta ca cineva să confiște votul românilor. Justiție, dreptate, adevăr peste tot, în instituții. Nu putem trăi cu dictatura minorității. Alegerile au fost libere și votul românilor trebuie să fie sfânt. Să nu ne mai fie teamă să vorbim, să ieșim din casă, să semnăm dacă suntem corecți. De ce să ne fie frică. Vreți o justiției corectă? Vreți instituții puternice și respectate. Vă mulțumesc mult pentru participarea voastră. Vreau să rostim câteva versuri ale poetului, Mihai Eminescu: Ceți doresc eu ție, dulce Românie... Trăiască, România liberă”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în jurul orei 20,15 în Piaţa Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor".

El este însoţit de secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Timp de mai multe minute, preşedintele PSD a dat mâna cu sute de oameni care l-au întâmpinat în drum spre scena din Piaţa Victoriei, participanţii la miting adresându-i lui Dragnea mesaje de susţinere.

Premierul Viorica Dăncilă, lideri ai Partidului Social Democrat, membri ai Guvernului şi mai mulţi parlamentari au ajuns, sâmbătă seară, cu puţin înainte de ora 20,00, în Piaţa Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor".

Alături de premierul Viorica Dăncilă se află primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, miniştrii Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Lia Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Carmen Dan, Teodor Meleşcanu, primari de sectoare.

Se mai află în primele rânduri secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, între parlamentari se află Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Andreea Cosma, Cătălin Rădulescu, europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel. Se mai află alături de liderii PSD europarlamentarul Norica Nicolai.

Aproximativ 150.000 de persoane participă sâmbătă, în Piaţa Victoriei, sâmbătă la mitingul "împotriva abuzurilor", organizat de PSD - ALDE.

Manifestanţii, veniţi din toate colţurile ţării, au umplut şi bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor.

Liderii Partidului Social Democrat, premierul Viorica Dăncilă, membri ai Guvernului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi mai mulţi parlamentari au ajuns, cu puţin înainte de ora 20,00, în Piaţa Victoriei.

Peste 70.000 de oameni se află sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, unde, la ora 20,00, este programat să înceapă mitingul organizat de Partidul Social Democrat "împotriva abuzurilor".

Participanţii la miting, îmbrăcaţi cu bluze de culoare albă, flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar au desfăşurat şi un drapel al României, lung, care este purtat pe o mare parte din suprafaţa Pieţei Victoriei.

Oamenii sunt împărţiţi, în piaţă, în funcţie de judeţul de unde au venit.

La miting sunt prezenţi şi reprezentanţi ai ALDE.

În jurul clădirii Guvernului se află un dispozitiv de jandarmi, maşini de Pompieri, maşini SMURD de multiple victime, precum şi echipaje de prim-ajutor.

Pe plasmele mari amplasate în Piaţă este scris "Jos statul de drept!", "Macovei o să ţi-o iei!", "Stop proceselor staliniste!", "Run Codruţa, run!", "Iohhanel. România lucrăturii bine făcute", "Abuzurile voastre au îngrădit libertatea noastră".

Manifestanţii se întind şi pe bulevardele care dau în Piaţa Victoriei - Kiseleff şi Aviatorilor.

Din loc în loc se împarte apă manifestanţilor.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, ajuns în Piaţa Victoriei, alături de mai mulţi parlamentari, a strigat la o portavoce "un mesaj pentru români": "Jos abuzurile statului paralel!", "Jos noua securitate!". "Nu vom ceda. Vom merge până la capăt. Nu vom da înapoi niciun milimetru şi vom reda normalitatea!", a spus Codrin Ştefănescu. 

 

Peste 10.000 de persoane s-au adunat deja, sâmbătă după-amiaza, în Piaţa Victoriei, pentru mitingul organizat de PSD - ALDE.

Participanţii la miting flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar au desfăşurat şi un drapel al României lung, care este purtat pe o mare parte din suprafaţa Pieţei Victoriei.

Oamenii sunt împărţiţi, în piaţă, în funcţie de judeţul de unde au venit.

Manifestanţii poartă pancarte pe care se poate citi: "Abuzurile voastre au îngrădit libertatea noastră", "Jos statul paralel", "Vrem libertate", "Ultima soluţie e în Constituţie", "Am crescut veniturile românilor. Scuză-ne Klaus", "Vrem Guvernul României, nu Guvernul meu", "Prosperitate, nu securitate!".

La miting sunt prezenţi şi reprezentanţi ai ALDE.

În Piaţa Victoriei au fost instalate ecrane de mari dimensiuni pe care oamenii au putut viziona meciul Simonei Halep de la Roland Garros, câştigat de jucătoarea română de tenis.

Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi, sâmbătă, la mitingul PSD din Piaţa Victoriei.

Sunt foarte mulți lideri județeni care spuneau că vor aduce mii de oameni la acest miting. 

Evenimentul va avea ca temă apărarea democraţiei şi a statului de drept, spunea liderul PSD, Liviu Dragnea, și se va desfăşura sub sloganul „Vrem prosperitate, NU Securitate!”

„Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie inchişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior”, declara Liviu Dragnea, după şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional, în care au fost stabilite detaliile organizatorice.

Mitingul începe la ora 20.00, în faţa Guvernului.

Poliţia Română a anunţat că va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că este pregătit să gestioneze toate evenimentele.

Sursa Antena 3

×
Subiecte în articol: miting PSD