x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Modificările electorale, respinse de senatorii jurişti

Modificările electorale, respinse de senatorii jurişti

de Aniela Nine    |    29 Mar 2011   •   15:39

Două proiecte de lege care prevedea noi reglementări electorale au primit marţi raporate de respingere din partea comisiei senatoriale juridice. Este vorba de proiectul care prevedea alegerea primarilor din primul tur de scrutin, similar preşedinţilor de consilii judeţene, respectiv de proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, adresat românilor din străinatate, care prevede expedierea buletinelor de vot prin poştă.

În cazul proiectului privind alegerea primarilor din primul tur de scrutin, decizia a fost luată prin votul dominant contra al reprezentanţilor opoziţiei, care au întrunit un număr de 5 voturi, pe când susţinerea proiectului a venit doar din partea a 3 senatori ai puterii.

Şi în privinţa introducerii votului prin corespondenţă senatorii jurişti reprezentanţi ai opoziţiei s-au declarat împotrivă, deşi semnatari ai iniţiativei legislative erau, alături de cei ai PDL, şi parlamentari ai PNL, apreciind că astfel nu s-ar face decât să se deschidă drumul fraudelor electorale.

Senatul va dezbate acetse două proiecte de lege în calitate de primă cameră sesizată.

×