x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moldova nu ne acceptă ambasadorul

Moldova nu ne acceptă ambasadorul

de Irina Cristea    |    Vitalie Calugareanu    |    25 Apr 2009   •   00:00
Moldova nu ne acceptă ambasadorul
Sursa foto: RADU TUTA/AGERPRES

Chişinăul a anunţat ieri că nu îl acceptă pe Mihnea Constantinescu în funcţia de ambasador în Republica Moldova.



Într-un comunicat al MAE se arată că, printr-o notă verbală, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova solicită autorităţilor române să propună o altă persoană decât Mihnea Constantinescu (foto) pentru acest post.

Şeful diplomaţiei moldovene, Andrei Stratan, a declarat pentru Jurnalul Naţional că propunerea României "a fost examinată şi respinsă. Aşteptăm ca partea română să propună o altă candidatură pentru numirea în această funcţie şi acceptarea după examinare de către autorităţile de la Chişinău". Întrebat de ce a fost refuzat Mihnea Constantinescu, Stratan a răspuns: "Suntem în drept să nu ne expunem pe marginea acestei întrebări".

Constantinescu urma să îi succeadă ambasadorului Filip Teodorescu. El a fost expulzat de autorităţile moldovene la data de 8 aprilie, fară vreo explicaţie. Demersul a avut loc în contextul acuzaţiilor aduse României de preşedintele moldovean, Vladimir Voronin. El a spus că statul vecin a contribuit la organizarea protestelor de stradă de după alegerile parlamentare de la 5 aprilie.

În aceeaşi zi cu anunţarea deciziei de expulzare, Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului României a avizat propunerea ca Mihnea Constantinescu să devină ambasador peste Prut. În urma refuzului Chişinăului, MAE a anunţat că va prezenţa în curând măsurile pe care le va lua.

×
Subiecte în articol: politic