x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mona Muscă nu va candida la parlamentare

Mona Muscă nu va candida la parlamentare

24 Aug 2008   •   00:00

16:39 • Fostul deputat PNL, Mona Muscă, a susţinut în cadrul unei declaraţii de presă că nu intenţionează să candideze la viitoarele alegeri parlamentare, nici ca independent, nici beneficiind de suportul politic al PD-L: "Nu am de gînd să mă alătur nici unui partid şi cu atît mai puţin să candidez".



Fostul deputat PNL, Mona Muscă, a susţinut în cadrul unei declaraţii de presă că nu intenţionează să candideze la viitoarele alegeri parlamentare, nici ca independent, nici beneficiind de suportul politic al PD-L: "Nu am de gînd să mă alătur nici unui partid şi cu atît mai puţin să candidez".

"Mi-am pierdut încrederea în modul în care funcţionează unele instituţii; singura instanţă în care cred este puterea celor fără de putere. Nu pot să candidez pentru a mă integra într-un sistem în care deocamdata nu mai cred", a declarat Mona Muscă."

"Cu foarte mult timp în urmă am făcut o greşeală; repet: nu am făcut nici o secundă poliţie politică, verdictul mi s-a pus exclusiv pe baza declaraţiei unui securist. Am greşit dar toate au o limita şi o măsură", a spus Mona Musca.

Clarificarea din partea fostului deputat PNL a fost cauzată de anunţul liderului PD-L Neamţ, Gheorghe Ştefan, privind o posibilă candidatură a Monei Muscă într-unul din colegi din judetul sau.

Valeriu Stoica: Tema "Muscă" a fost folosită de duşmanii PDL pentru a crea imaginea unei dezbinări interne 

"Tema Mona Muscă a fost folosită de duşmanii PDL pentru a crea încă o dată imaginea unei dezbinări interne. În realitate nu este nici un fel de falie în interiorul PDL pe această temă şi nici nu avea cum să fie atâta vreme cât problema s-a dovedit a fi falsă”, a declarat Stoica.

El şi-a exprimat speranţa că "din acest moment vor înceta încercările de manipulare ale unor diverşi reprezentanţi ai unor partide adverse sau a unor voci din mass-media, prin care se va încerca crearea acestei imagini de dezbinare în PDL".

În opinia lui Stoica, declaraţia politică făcută de Mona Muscă duminică "încheie un subiect care nu era deschis, întrucât decizia ei de a nu mai candida este veche", mărturisind că "opţiunea şi sfatul său ar fi fost ca ea să candideze într-o formă sau alta", respectiv din partea PDL sau independent.

"Decizia ei a fost alta, cu mult timp în urmă, şi a rămas neschimbată, şi de aceea nu am făcut nici un fel de declaraţie în ultima vreme, pentru că ştiam că Mona Muscă a spus că nu va candida şi vroiam să văd dacă se va schimba această decizie", a explicat Stoica.

El a mai spus că pentru aceste alegeri parlamentare decizia Monei Muscă este ireversibilă, "iar ceea ce se va întâmpla în viitor nimeni nu poate spune, şi nici măcar Mona Muscă nu ştie în acest moment".

În privinţa dezbaterilor din ultima vreme pe acest subiect, Valeriu Stoica a afirmat că "din păcate, s-a creat o dezbatere în privinţa unei candidaturi a sa la parlamentare, fără să fi existat o schimbare a deciziei iniţiale a Monei Muscă".

"Declaraţia făcută astăzi reiterează această decizie pe care a făcut-o de multă vreme. Eu însumi am încercat să schimb această decizie, nu a fost posibil. Au fost şi alţi colegi din PDL care au încercat să schimbe această decizie şi rezultatul a fost acelaşi”, a precizat vicepreşedintele PDL.

El a menţionat că, din declaraţia Monei Muscă, a înţeles "că au fost şi oferte din partea PNL privind o candidatură parlamentară, dar aceasta a declinat toate ofertele primite".

"Din punctul meu de vedere discuţia aceasta demostrează că Mona Muscă are în continuare o mare forţă de a influenţa. Este o personalitate puternică, şi, mai mult decât atât, consider că a plătit pentru ceea ce a săvârşit-o, respectiv greşeala din tinereţe şi cea din momentul în care a ascuns această greşeală din tinereţe. Dar toate aceste greşeli s-au consumat de mult, iar ideea de răspundere în general presupune şi ideea de reabilitare. Orice păcat poate fi răscumpărat. Constat însă că în cazul Monei Muscă se lucrează cu o măsură absolută, şi este considerată o vinovată veşnică", a mai declarat Valeriu Stoica.

Stoica a ţinut să precizeze că "asemenea judecăţi inflexibile vin de cele mai multe ori din partea unor oameni politici care ei înşişi sub aspect moral ar avea multe de explicat".

„Dacă ar fi vorba despre reacţia unor oameni din societatea civilă, înţeleg această inflexibilitate, dar când e vorba despre o judecată făcută de colegi, de oameni din diverse partide, ar trebui să avem mai multă nuanţare, şi ar trebui să vedem dacă tot ce a făcut Mona Muscă este de natură să creeze în favoarea ei o judecată mai îngăduitoare", a mai spus vicepreşedintele PDL.
  • Mediafax

Lucian Bolcaş: "Mona Muscă a rămas ceea ce a fost – un monument de fariseism"

Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că Mona Muscă a rămas ceea ce a fost – un monument de fariseism.
El a susţinut că prezenţa acesteia pe scena politică "poate să fie remarcată printr-un  singur lucru – este cea mai violentă contestare a Legii lustraţiei pe care a promovat-o".
În opinia lui Bolcaş, nu activitatea sa de colaborator al fostei Securităţi, pentru care şi-a cerut public scuze, o pune în acestă lumină ingrată, ci duplicitatea morală de care a dat dovadă.
"Prin acestă trăsătură de caracter a reuşit să compromită  şi ideile nefericite ale unor pretinşi democraţi şi, culmea, a reuşit să compromită şi Securitatea, care a avut colaboratori de o asemenea manieră. Până la urmă, cel mai mult s-a compromis pe ea însăşi", a opinat deputatul PRM.


×
Subiecte în articol: politic stoica musca mona mona musca monei musca