x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Macovei a făcut circ în Parlamentul European: preşedintele de şedinţă i-a tăiat microfonul

Monica Macovei a făcut circ în Parlamentul European: preşedintele de şedinţă i-a tăiat microfonul

12 Sep 2012   •   15:08
Monica Macovei a făcut circ în Parlamentul European: preşedintele de şedinţă i-a tăiat microfonul

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat in plenul PE ca Uniunea Europeana trebuie sa apere procurorii romani care cerceteaza fraudele de la referendum, estimate la 1,5 milioane de voturi, ea primind replica PSD-istei Corina Cretu, care a spus ca scrutinul a fost declarat legal de catre CC.

"Procurorii cerceteaza fraude la referendum, sunt in lucru peste 500 de dosare. In unul din dosare sunt alegatii de 1,5 milioane de voturi fraudate, iar procurorul general a declarat ca sunt indicii de frauda intre 5%, 10% si 15%. Trebuie mentinute aceste dosare si aparati procurorii pentru ca se incearca indepartarea lor. Fraudarea unui vot este forma de coruptie cea mai urata pentru ca este impotriva poporului", a declarat Macovei.

Macovei a mai spus ca procurorii si judecatorii romani, sprijiniti de UE, inainte si dupa aderare, au facut dosare si politicienilor. Acestea nu sunt insa "dosare politice", pentru ca sunt cercetati politicieni de ambele parti, iar "tot ce s-a intamplat in Romania in ultimele luni a fost pentru oprirea acestor anchete si luarea justitiei captiva in curtea unor partide politice".

In replica, Victor Bostinaru (PSD), a spus ca afirmatiile lui Macovei, care contin date confidentiale, reprezinta "dovada halucinanta a interventiei unui europarlamentar in treburile justitiei", dezvaluind ca, in luna mai, CSM a acuzat-o pe Macovei de interferenta in treburile justitiei.

Desi amenintata ca i se va taia microfonul, Macovei nu s-a abtinut. "Cifra de 1,5 milioane apare intr-un singur dosar, cel al lui Liviu Dragnea, si este din presa, iar cifra pana la 15% frauda este din declaratiile procurorului-sef, pe care vor sa il dea afara", a replicat Macovei, inainte ca presedintele de sedinta sa isi tina cuvantul...

Eurodeputatul PSD Corina Cretu a spus ca rezultatele referendumului din 29 iulie au fost declarate legale de catre Curtea Constitutionala, iar PDL, desi a avut reprezentanti in toate sectiile de vot, nu a facut nicio plangere privind acuzatiile de furt decat la trei saptamani dupa referendum.

Cretu a fost o alta acuzatoare la adresa vicepresedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, considerata "un aliat politic al presedintelui Traian Basescu" si vinovata de aplicarea unei duble masuri, pentru ca a criticat cele doua ordonante de urgenta ale Guvernului Ponta privind competentele Curtii Constitutionale si desfasurarea referendumului, insa nu a intervenit si in privinta sutelor de ordonante abuzive ale fostei guvernari PDL.

×
Subiecte în articol: parlamentul european monica macovei