x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Macovei: ''Acesta este ultimul tren pe care-l putem prinde. Vrem în Europa''

Monica Macovei: ''Acesta este ultimul tren pe care-l putem prinde. Vrem în Europa''

15 Apr 2019   •   22:50
Monica Macovei: ''Acesta este ultimul tren pe care-l putem prinde. Vrem în Europa''
Sursa foto: Diana Oros

''Vrem în Europa'', este mesajul pe care eurodeputata Monica Macovei l-a lansat luni seara de la tribuna plenului Parlamentului European reunit la Strasbourg, în dezbaterea privind statul de drept în România.

''Vă cer să ajutaţi România pentru că, sub aparenţa democraţiei, România trăieşte astăzi o dictatură criminală şi tragedia golirii ţării. Patru milioane de români au plecat din ţară numai în ultimii ani. Ruperea noastră de Europa este coşmarul pe care istoria noastră l-a trăit decenii la rând. Acesta este ultimul tren pe care-l putem prinde. Vrem în Europa'', a spus Monica Macovei, europarlamentar român independent, din partea Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR).

În intervenţia sa, Macovei a vorbit de ''scufundarea ţării'' de câteva sute de politicieni care au în mână pârghiile puterii.

''Astăzi în România, un grup de politicieni corupţi conduşi de condamnatul şi socialistul Dragnea (Liviu Dragnea, preşedintele PSD - n.r.), care este condamnat definitiv şi are noi procese, a luat ţara în mână şi dă cu ea de pământ. Nu respectă programul de guvernare anunţat la alegeri. Schimbă legile. Şterge infracţiuni. Îi subordonează politic pe judecători şi procurori. Transformă banii de investiţii în mită electorală. Distrug inima democraţiei pentru ca ei, politicienii corupţi, să scape de justiţie'', a acuzat eurodeputata. ''Soarta a 20 de milioane de oameni stă până la urmă în cântar cu soarta unuia singur, cu salvarea unuia singur'', a adăugat ea.

''Românii nu sunt un popor inert. Ieşim în stradă de peste doi ani de zile. Suntem gazaţi, suntem bătuţi, suntem împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc sau loviţi cu grenade mână. Asta nu ne împiedică să ieşim'', a mai spus Macovei.

Dezbaterea a fost introdusă pe agenda ultimei sesiuni plenare a actualului Parlament European, săptămâna trecută, la solicitarea grupului Partidului Popular European (PPE). Procedura dezbaterii este de Declaraţie a Comisiei Europene şi nu va fi urmată de adoptarea unei rezoluţii.

AGERPRES

×