x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Macovei: Dacă vor în Schengen, politicienii români să nu mai răspundă obraznic europenilor

Monica Macovei: Dacă vor în Schengen, politicienii români să nu mai răspundă obraznic europenilor

27 Feb 2015   •   18:45
Monica Macovei: Dacă vor în Schengen, politicienii români să nu mai răspundă obraznic europenilor
Sursa foto: Monica Macovei amenință: Dacă vor în Schengen, politicienii români să nu mai răspundă obraznic europenilor

Europarlamentarul Monica Macovei spune că politicienii români nu trebuie să ia în derâdere problema corupției și să răspundă obraznic europenilor, în contextul aderării României la Spațiul Schengen.

Macovei a declarat că, în Schengen, europenii se bazează pe încredere, iar românii trebuie să arate că au rezultate în lupta cu corupția și să le prezinte ca atare.

'Și eu vreau să intrăm în Schengen și aici trebuie să știți că românii din toate grupurile politice din Parlamentul European au fost uniți. Da, e adevărat, îndeplinim condițiile tehnice.. Problema corupției este reală și politicianul care n-o ia în seamă sau răspunde obraznic statelor membre care ridică această problemă nu face decât deservicii României și nu va aduce România mai aproape de Schengen. Să știti că DNA este considerată de UE una dintre cele mai bune instituții anticorupție din UE și dată ca exemplu", a spus Monica Macovei.

×