x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Macovei: Grupul PPE o va vota pe Adina Vălean în funcţia de vicepreşedinte al PE

Monica Macovei: Grupul PPE o va vota pe Adina Vălean în funcţia de vicepreşedinte al PE

01 Iul 2014   •   12:06
Monica Macovei: Grupul PPE o va vota pe Adina Vălean în funcţia de vicepreşedinte al PE

Grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) o va vota pe Adina Vălean în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European (PE), a declarat marţi eurodeputata PDL Monica Macovei.

'Toată lumea are înţelegeri, este firesc. Cei din PPE vor vota cu doamna Vălean, potrivit înţelegerii. Presupun că lumea va respecta acest lucru. Este vot secret', a declarat Macovei înaintea şedinţei de plen a PE de la Strasbourg.

Pe de altă parte, ea şi-a exprimat regretul faţă de pierderea de către grupul PPE a preşedinţiei delegaţiei europarlamentare pentru relaţia cu Republica Moldova, susţinând că această ţară s-ar 'putea îndepărta de la parcursul său european'. 'Preşedinţia delegaţiei cu Moldova a fost luată de socialişti, au ales-o a doua după (preşedinţia delegaţiei PE pentru relaţii cu) China, asta ca să vedem ce se va întâmpla cu Republica Moldova de acum înainte. Adică, au luat-o ruşii, dacă e atât de interesantă pentru grupul socialist după China. Nu pentru mine (e o pierdere, n.r.), ci pentru tot ce s-a făcut pentru Republica Moldova pe drumul european. Îmi pare rău pentru parcursul Republicii Moldova, pentru că nu mai am certitudinea că va fi unul european. Dacă socialiştii sunt atât de interesaţi să ia China, să ia Moldova, mă întreb dacă nu cumva ordinul vine de la Moscova, mă întreb ce se va întâmpla cu Republica Moldova pe drumul european. Eu voi fi oricum în delegaţie', a afirmat Monica Macovei, potrivit Agerpres.

Eurodeputata Adina Vălean a fost desemnată miercuri de grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, alături de alţi cinci europarlamentari, drept candidată pentru funcţia de vicepreşedinte al legislativului european. Ea a fost aleasă alături de Rainer Wieland, Antonio Tajani, Ramon Valcarcel, Ildiko Gall şi Mairead McGuinness.

×