x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Tatoiu are sanse sa intre in turul doi

Monica Tatoiu are sanse sa intre in turul doi

03 Mai 2004   •   00:00

Un sondaj CURS, comandat de postul tv Antena 1 si dat ieri publicitatii de Partidul Umanist din Romania, arata ca bucurestenii, in proportie de 48%, l-ar realege pe democratul Traian Basescu in functia de primar general.

Potrivit cercetarii CURS, pe locul doi in optiunile bucurestenilor se afla candidatul PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, cu 20%. El este urmat indeaproape de candidatul Partidului Umanist, Monica Tatoiu, care a obtinut 19% din sufragiile locuitorilor Capitalei, avand sanse reale de a accede in turul doi al alegerilor. Candidatul PRM, Dumitru Dragomir, este al patrulea, fiind cotat cu 6%. „Cu numai cateva zile inainte de declansarea campaniei electorale, reprezentanta Partidului Umanist confirma trendul ascendent pe care s-a inscris o data cu anuntul candidaturii sale, precum si faptul ca bucurestenii vor o altfel de administrare a orasului", se arata in comunicatul PUR. Sondajul mai releva ca 40% dintre bucuresteni sunt indecisi sau nu voteaza pentru alegerea primarului general. In ceea ce priveste clasamentul partidelor politice, in optiunile de vot ale electoratului pentru consiliile judetene, sondajul CURS arata ca domina PSD cu 42%, urmat de PNL cu 18%, PRM cu 13%, PD cu 11%, UDMR cu 7%, PUR cu 5% si alte partide cu 4%, iar 38% dintre subiecti sunt indecisi sau nu voteaza.

Sondajul a fost realizat in ultima decada a lunii aprilie pe un esantion de 1.000 de persoane, avand o marja de eroare de 3,1%. (Camelia Ionescu)

×
Subiecte în articol: politic