x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Tatoiu, in finala cu Basescu

Monica Tatoiu, in finala cu Basescu

05 Apr 2004   •   00:00

Liderul Partidului Umanist, Dan Voiculescu, a anuntat sambata, la Consiliul National al formatiunii, ca, potrivit unui sondaj realizat recent, candidatul PUR pentru Primaria Capitalei, Monica Tatoiu, ar urma sa intre in finala cu Traian Basescu la scrutinul din 6 iunie.

Potrivit aceluiasi sondaj citat de Dan Voiculescu, Mona Nicolici, lansata in urma cu doar o saptamana ca si candidat la Primaria Sectorului 1, ar inregistra deja 20% din optiunile electoratului.

Despre sondaj a vorbit si strategul american Dick Morris, consilierul Partidului Umanist in alegerile din acest an. El a anuntat ca formatiunea inregistreaza doar 4% din intentia de vot a electoratului, insa obtine de cinci ori mai mult din increderea alegatorilor ca este partidul care va crea cele mai multe locuri de munca, va lupta impotriva corupt iei si va imbunatati asistent a medicala. Strategul lui Bill Clinton a concluzionat ca oamenii nu voteaza PUR pentru ca nu au incredere ca va castiga, iar voturile ar fi preluate de "PSD sau altcineva ingrozitor", in timp ce fata de celelalte formatiuni au motive concrete sa nu le voteze: la PNL nu ar agrea trecutul, iar la PD, programul.

"Suntem un partid necompromis"

Liderul PUR, Dan Voiculescu, a aratat la randul sau ca Partidul Umanist are o serie de atuuri in fata celorlalte partide, necomparandu-se nici cu framantarile interne ale PNL, nici cu PRM, "un partid al securistilor dati la reforma", nici cu PSD, "un partid arogant, care vrea sa fie partid unic". "Suntem un partid necompromis. Singurul partid necompromis din perioada postrevolutionara. In al doilea rand am avut curajul sa promova m femeile. In al treilea rand, prin structura Consiliului nostru national, am demonstrat ca avem o enorma incredere in tineri, prin fapte si nu prin vorbe. Si in nu in ultimul rand, deocamdata, putem afirma ca suntem singurul partid din Romania care are un puternic crez politic. Noi credem in valori, in fericirea omului si in bunastarea familiei, noi credem in dezvoltarea clasei de mijloc, in nevoia de a sprijini micul intreprinzator, noi credem in valoarea, inteligenta nativa a poporului roman si noi vrem sa protejam capitalul autohton ", a afirmat Voiculescu.
OANA STANCU


Solicitarile PUR catre Guvern

Desi scopul principal al Consiliului National a fost validarea candidatilor formatiunii la alegerile locale, umanistii au adoptat si o rezolutie prin care cer Guvernului o serie de masuri prin care sa imbunatateasca situatia Romaniei:

  • eliminarea impozitului pe profitul reinvestit in active generatoare de valoare adaugata pana la momentul integrarii in UE
  • eliminarea TVA pentru produsele de baza
  • intocmirea unui program pentru prevenirea imbolnavirii si asigurarea asistentei medicale la nivel european
  • sa nu se privatizeze monopolurile nationale ale Romaniei, cum ar fi apa
  • identificarea domeniilor in care Romania este competitiva si promovarea lor in vederea competitiei in UE
  • asigurarea transparentei modului in care se cheltuiesc banii publici
  • PNA sa actioneze cu mai multa fermitate si eficienta pentru stoparea furturilor masive din bugetul de stat prin prinderea si condamnarea "pestilor mari"
  • promovarea unui pachet de legi pentru copii, adolescenti si tineri in scopul formarii unei noi tipologii de romani; "Avem nevoie de un roman demn, mandru, destept, asa cum l-a facut mama lui, sa circule liber in Europa", a spus Voiculescu.

Din invataturile strategului american Dick Morris

Discursul strategului american Dick Morris a dezvaluit o mare parte din strategia de campanie pe care acesta a propus-o Partidului Umanist. "Romania e divizata intre trecut si viitor. Aveti doua partide care au capete ingropate in al doilea razboi mondial, iar Stalin e ocupat sa se bata cu Hitler. Din nou. Partidul lui Stalin e PSD, pentru ca stiti ca si mine ca daca Ceausescu ar fi murit de moarte naturala, succesorul lui ar fi fost Iliescu. Si stiti ca si mine ca succesorul lui ar fi fost Nastase. Cand va uitati la PSD, decembrie pare o luna oarecare, o virgula in istoria Romaniei, nici macar o propozitie noua. Dar Stalin are opozanti. Succesorul Garzii de fier se numeste Vadim Tudor (...) Apoi sunt partidele ingropate in trecutul mai recent. E un partid al carui lider a avut o sansa in 1991, se numeste Stolojan, si a esuat. Apoi e partidul lui Constantinescu, care a ridicat sperantele pentru o noua democratie foarte sus si s-a prabusit atat de jos. Ceea ce PNL si PD ne spun azi este IVa rugam sa ne mai dati o sansa. O sa facem mult mai bine". Sloganul lor ar trebuie sa fie IVa rugam, macar o ultima sansa!"

Politicienii au jefuit Romania de petrolul ei. Romania ar trebui sa fie Arabia Saudita a Europei. Politicienii au jefuit Romania de 4 milioane de oameni, iar politicienii de azi o jefuiesc de copiii ei. E momentul sa inceteze. Lucrurile nu se vor opri sub conducerea acelor partide care au jefuit Romania in acele privatiza ri corupte de dupa 1990. Puteti invinovati pe cineva ca este dezgustat de partidele politice? Aici apare nevoia de Partidul Umanist. Sunteti prea tineri, prea noi, prea buni si prea onesti pentru a fi corupti. Intrati in politica pentru a sluji oamenii, nu pentru a fura de la ei", le-a spus Dick Morris umanistilor.

El a facut o radiografie a societatii romanesti, afirmand ca, dupa ce romanii s-au aflat sub papucul Moscovei, acum se afla sub cel al PSD "si nu se observa imbunatatiri". Morris i-a sfatuit pe umanisti ca, in cazul in care vor castiga alegerile, sa determine alegerea autoritatilor locale direct de catre alegatorii locali: "Oamenii ar trebui sa-si aleaga prefectul si presedintele Consiliului Judetean, in loc sa accepte guvernul colonial trimis de la Bucuresti".

×
Subiecte în articol: politic romania partid