x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monitorizare - PSD face revista presei din tara

Monitorizare - PSD face revista presei din tara

de Lavinia Dimancea    |    30 Aug 2006   •   00:00
Monitorizare - PSD face revista presei din tara

Suparati ca PSD nu este mediatizat suficient in presa locala din cauza PD si PNL, pesedistii cauta solutii pentru a-si face loc pe piata media din teritoriu. Primul lucru la care s-a gandit conducerea centrala: elaborarea unei harti a presei locale.

De realizarea acestei harti se vor ocupa sefii de organizatii ai PSD. Mai exact, ei au primit sarcina de la liderii de la centru sa faca centralizarea, pe fiecare judet, a tuturor posturilor de televiziune, radio si a ziarelor locale, astfel incat PSD sa stie care este apartenenta politica si economica a acestora, cum sta la capitolul mediatizare si, in consecinta, sa faca ceva acolo unde este nevoie. Liderul partidului, Mircea Geoana, a recunoscut ca s-a decis sa se intocmeasca "un inventar de presa locala", motivand demersul prin faptul ca PSD trebuie "sa comunice mai mult si cu presa locala, nu numai cu cea nationala". "Sunt foarte multe televiziuni, radiouri si ziare locale din care cetatenii isi iau mai multe informatii decat din presa nationala. Avem nevoie de o harta actualizata a presei locale. Incercam astfel sa transmitem mesajul national al partidului si prin presa locala, pentru ca oamenii citesc si se uita la stiri si din presa locala", a spus Geoana. El a incercat sa elimine orice urma de indoiala cu privire la onestitatea demersului initiat de PSD, spunand ca nu e vorba despre nici o "intentie malefica" sau "interes or dorinta" de a face vreo monitorizare a presei.

NU-I LOC DE PUTERE. Vicepresedintele partidului, Dan Nica, l-a completat pe Geoana, dezvaluind ca PSD vrea sa vada cata presa locala e aservita puterii si cat a mai ramas independenta. "In ultima perioada, un numar mare de radiouri si televiziuni si ziare locale au trecut in proprietatea unor membri marcanti ai PNL sau PD. Vrem sa vedem cate organe din partea mass-media se mai afla intr-o situatie de independenta politica si economica", a declarat Nica. Si vicepresedintele Titus Corlatean a semnalat monopolul PNL si PD asupra presei locale, dand exemplul judetului Brasov, unde aceasta este dominata de reprezentantii celor doua partide. "Nici 5%-10% nu apari si cand apari, apari negativ", a spus Corlatean, declarandu-se de acord ca este nevoie sa fie identificate acele segmente ale presei locale unde PSD poate fi mediatizat.

"GEOANA INCEARCA SA INTIMIDEZE"
Deputatul PNL Raluca Turcan considera "socante" afirmatiile lui Mircea Geoana cu privire la presa si il acuza pe liderul PSD ca incearca sa-i intimideze pe jurnalisti. "Prin declaratiile sale, Mircea Geoana demonstreaza ca este continuatorul practicilor instaurate de predecesorul sau, Adrian Nastase", a spus Turcan, amintind de "controlul economic al fostului Guvern asupra presei, prin directionarea fondurilor publice pentru publicitate catre anumite canale de presa". La randul sau, vicepresedintele democrat, Ioan Oltean, a declarat ca PD are foarte putine institutii de presa si "nu a incercat niciodata sa influenteze mass-media".

INCEPUT GREU DE SESIUNE
In toiul unor zvonuri privind schimbarea lui Ion Iliescu de la sefia grupului din Senat si a Rodicai Stanoiu din fruntea Comisiei senatoriale de abuzuri, conducerea PSD se intalneste joi si vineri la Predeal cu grupurile parlamentare pentru a analiza rapoartele de activitate ale acestora, dar si ale senatorilor si deputatilor cu functii de conducere in cele doua Camere. Mircea Geoana a anuntat ca, dupa analiza de la Predeal, Biroul Permanent National se va intruni saptamana viitoare pentru a lua deciziile ce se impun, iar Dan Nica a avertizat ca unii parlamentari cu functii de conducere ar putea fi schimbati daca "performantele individuale nu sunt satisfacatoare".
×
Subiecte în articol: politic psd geoană locale presa presei