x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea de cenzură, depusă la Parlament

Moţiunea de cenzură, depusă la Parlament

de Jurnalul National    |    24 Sep 2007   •   00:00

Moţiunea de cenzură impotriva Guvernului Tăriceanu, iniţiată de PSD, a fost depusă, luni, la Biroul Permanent al Senatului. Moţiunea de cenzură, intitulată "000 de zile de haos - sfărşitul guvernării de dreapta", a fost semnată de 139 de parlamentari. • Propunere - Moţiunea citită pe 27 septembrie, dezbătută in 3 octombrie • Emil Boc: "Nu avem ce discuta cu Mircea Geoana"



Moţiunea de cenzură impotriva Guvernului Tăriceanu, iniţiată de PSD, a fost depusă, luni, la Biroul Permanent al Senatului. Moţiunea de cenzură, intitulată "000 de zile de haos - sfărşitul guvernării de dreapta", a fost semnată de 139 de parlamentari.


Delegaţia PSD care adus dextul documentului la Biroul preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, a fost alcătuită din Titus Corlăţean, Cristian Diaconescu şi Dan Mircea Popescu. Titus Corlăţean, secretar general al PSD, a declarat, la ieşirea din biroul lui Văcăroiu, că numărul de semnături de susţinere a moţiunii este "mult peste necesarul in astfel de situaţii". El a precizat că delegaţia PSD va merge la Camera Deputaţilor pentru a indeplini acceeaşi procedură. Secretarul Camerei Deputaţilor Ioan Munteanu (PSD) a declarat că moţiunea ar urma să fie citită in plenul reunit al Parlamentului in ziua de joi, 27 septembrie, şi să fie dezbătută săptămăna viitoare, probabil luni sau marţi.


Moţiunea de cenzură a PSD a fost depusă, luni, la Camera Deputaţilor, la puţin timp după depunerea la Senat. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că a primit din partea PSD textul moţiunii de cenzură şi că aceasta a fost depusă de un partid serios şi se aşteaptă ca semnăturile să fie "cum trebuie". "Nu am avut timp să verific semnăturile, dar moţiunea a fost depusă de un partid serios şi mă aştept ca semnăturile să fie cum trebuie", a precizat Olteanu, răspunzănd unei intrebări legate de respectarea procedurilor parlamentare la depunerea moţiunii de cenzură. Olteanu a arătat că urmează să se consulte cu preşedintele Senatului in legătură cu procedura şi cu toate detaliile in legătură cu moţiunea de cenzură. "Pot doar să confirm că, de această dată, Gheorghe Flutur nu a semnat de două ori", a spus Bogdan Olteanu, făcănd aluzie la precedenta moţiune de cenzură, depusă de PD, la care s-a constatat, in prima fază, că apăreau două semnături ale senatorului PLD Gheorghe Flutur. Preşedintele Camerei a adăugat că, pentru inceput, trebuie convocate Birourile Permanente ale celor două Camere, luni după-amiază sau marţi dimineaţă.

×
Subiecte în articol: politic psd cenzură moţiunea depusă