x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Motiunea simpla pe Sanatate, respinsa de Camera Deputatilor

Motiunea simpla pe Sanatate, respinsa de Camera Deputatilor

de Carmen Vintila    |    Monica Iordache Apostol    |    09 Mai 2011   •   18:51

Moţiunea simplă, intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", a fost respinsă azi de Camera Deputaţilor cu 137  voturi împotrivă, 134 pentru şI trei abţineri. Moţiunea a fost depusă pe 2 mai, documentul fiind semnat de 114 deputaţi liberali şi social-democraţi. Moţiunea a fost citită de preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar (PSD). "Prezenta moţiune este îndreptată către adevăraţii responsabili ai modului în care sistemul sanitar este distrus sistematic: Traian Băsescu şi guvernul PDL condus de Traian Băsescu, uneori de Emil Boc şi mai des de Elena Udrea în numele lui Traian Băsescu. Toate măsurile nesăbuite, toate măsurile de chinuire a poporului român sunt asumate de Traian Băsescu şi acoliţii lui PDL-işti ori transfugi de la alte partide, cei care sunt răspunzători de soarta din ce în ce mai greu de îndurat de către românii de rând”, a citit Nassar.

Autorii  moţiunii au cerut şI demisia ministrului Cseke Atilla. "Moţiunea are ca scop adoptarea unui program de măsuri realist, imediat, în concordanţă cu aşteptările oamenilor, ale profesioniştilor din sistem şi prevederile constituţionale", a conchis deputatul PSD. Parlamentarii USL acuză că 65% din spitalele închise aparţin unor comunităţi conduse de primari ai opoziţiei parlamentare, în timp ce în comunităţile conduse de primari ai principalului partid susţinător al Guvernului nu s-a închis niciun spital.

Ministrul Cseke Atilla i-a dat replica lui Nassar spunând că măsurile luate de Guvern "trebuiau luate” şI i-a invitat pe reprezentanţii Opoziţiei să fie alături de el în această "bătălie adevărată”. Dar ministrul nu s-a abţinut să lanseze şI o ameninţare: Atenţie dragi colegi din USL. Sabia pe care o învârtiţI deasupra capului are două tăişuri iar partea cea cea mai ascuţită este îndreptată spre dumneavoastră”. În discursul de final, Cseke s-a arătat resemnat în faţa criticilor Opoziţiei, spunând că şI următorii miniştri vor avea aceeaşI soartă.

×