x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Motivaţia Curţii Constituţionale, trimisă Parlamentului

Motivaţia Curţii Constituţionale, trimisă Parlamentului

17 Apr 2007   •   00:00
Motivaţia Curţii Constituţionale, trimisă Parlamentului

Curtea Constituţională a trimis astăzi Parlamentului motivaţia avizului negativ dat cu privire la propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

  • Cititi aici motivaţia avizului Curţii Constituţionale: (format pdf) Curtea Constituţională a trimis astăzi Parlamentului motivaţia avizului negativ dat cu privire la propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Avizul Curţii Constituţionale nr.1 din 5 aprilie 2007 referitor la propunerea de suspendare din funcţie a domnului Traian Băsescu, Preşedintele României, prezentată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului de 182 de deputaţi şi senatori la data de 28 februarie 2007, a fost comunicat preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi Preşedintelui României. Totodată, Avizul a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I. Potrivit Regulamentului şedinţelor comune, Camerele reunite ale Parlamentului se întrunesc în 24 de ore de la primirea motivării Curţii . Articolul 67 din acelaşI Regulament precizează că la dezbateri este invitat şi şeful statului, "căruia i se va da cuvântul, la cererea sa, oricând în timpul dezbaterilor, pentru a da explicaţii asupra faptelor ce i se impută". Hotărârea de suspendare se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

    Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că mâine se vor reuni Birourile Permanente ale Parlamentului şi ar urma ca joi să fie organizată şedinţa celor două Camere pentru a se dezbate suspendarea şefului statului. Nicolae Văcăroiu a mai spus că avizul Curţii Constituţionale va fi trimis astăseară către Monitorul Oficial, pentru a-l publica mâine dimineaţă. Preşedintele Senatului a mai spus că Băsescu şi-a amânat vizita în Macedonia, programată pentru joi şi vineri. Până în prezent, Administraţia Prezidenţială nu a confirmat amânarea vizitei. El a mai precizat că, dacă Parlamentul va decide suspendarea preşedintelui, hotărârea respectivă va fi trimisă Curţii Constituţionale, care trebuie să decidă dacă au fost îndeplinite toate procedurile legale. Curtea va trimite, la rândul, ei, către Parlament constatarea, după care hotărârea Parlamentului de suspendare va fi publicată în Monitorul Oficial.

  • Cititi aici motivaţia avizului Curţii Constituţionale: (format pdf)
  • ×