x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mugur Ciuvica, despre consilierul lui Basescu - Acces privilegiat la fonduri UE

Mugur Ciuvica, despre consilierul lui Basescu - Acces privilegiat la fonduri UE

de Aniela Nine    |    19 Feb 2007   •   00:00

Presedintele Grupului pentru Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a prezentat ieri informatii conform carora consilierul de stat al lui Basescu pe probleme economice, Bogdan Chiritoiu, a folosit informatii de interes public in mod preferential pentru a obtine fonduri nerambursabile SAPARD.

Presedintele Grupului pentru Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a prezentat ieri informatii conform carora consilierul de stat al lui Basescu pe probleme economice, Bogdan Chiritoiu, a folosit informatii de interes public in mod preferential pentru a obtine fonduri nerambursabile SAPARD, folosite la construirea unei pensiuni la Bran. Amintind de criticile insistente ale presedintelui din ultima vreme pe tema folosirii fondurilor europene de catre clientela politica, Ciuvica ii cere sefului statului sa il demita pe Bogdan Chiritoiu.

Ciuvica spune ca firma BMC Consultant SRL, unde Chiritoiu are 90% din actiuni, a prezentat proiectul construirii unei pensiuni in valoare de 200.000 de euro la Bran unei comisii formate din functionari ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, aflata in subordinea Ministerului Agriculturii. O luna mai tarziu, a fost primita aprobarea.

REPLICA. Chiritoiu a declarat pentru Mediafax ca finantarile SAPARD nu se dau in urma unui concurs sau a unei selectii, ci proiectele trebuie sa indeplineasca anumite criterii. "In cazul proiectului despre care este vorba, acesta a indeplinit criteriile, astfel incat i-a fost acordata finantare. Deci nu a fost vorba de o concurenta, nu am concurat cu alte proiecte la aceeasi finantare", a spus Chiritoiu. In consecinta, spune consilierul de stat, nu a avut la ce sa foloseasca "informatii privilegiate pentru a obtine finantare", cum sustine Mugur Ciuvica.

×
Subiecte în articol: politic