x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Munteanu: Nu am colaborat cu Securitatea; spre deosebire de cei care vociferează, am luptat împotriva acestei structuri

Munteanu: Nu am colaborat cu Securitatea; spre deosebire de cei care vociferează, am luptat împotriva acestei structuri

20 Apr 2016   •   20:49
Munteanu: Nu am colaborat cu Securitatea; spre deosebire de cei care vociferează, am luptat împotriva acestei structuri
Sursa foto: Facebook.com

Marian Munteanu a declarat miercuri că nu a colaborat cu Securitatea şi că, spre deosebire de cei care "vociferează" la adresa sa - "marii lideri pentru democraţie" -, el a luptat contra acestei structuri din perioada comunistă.

"Nu. Ce să vă mai spun, cu cine nu am mai colaborat? (...) De câte ori să vă spun, spun asta de o viaţă întreagă. Dimpotrivă, spre deosebire de cei care vociferează şi fac pe marii lideri pentru democraţie, eu am luptat contra Securităţii şi în momente în care era greu să lupţi. Vorbitorii ăştia care spun că sunt mari luptători pe net să mă lase în pace", a afirmat Marian Munteanu, întrebat dacă a colaborat cu Securitatea.

Despre demersul PNL de a cere CNSAS verificări în privinţa sa, Munteanu a spus: "O să aveţi surprize mari de tot. Şi foarte neplăcute pentru toţi cei care au făcut vânzoleala asta. Acum nu este cazul. Eu vreau să lăsăm lucrurile pentru alt moment care va fi foarte plăcut când o să vedeţi ce s-a întâmplat cu CNSAS-ul ăsta, cine a lucrat, cum a lucrat. Ne vom ocupa de ei la momentul potrivit. Nu vreau să amestec lucrurile", a precizat acesta, la sediul PNL.

În acelaşi context, copreşedintele liberalilor Vasile Blaga a arătat că "PNL a cerut CNSAS să rezolve problema ivită în spaţiul public".

"Au fost întrebări despre ce, dacă a fost sau nu a fost vreo relaţie cu Securitatea sau ce s-a întâmplat cu domnul Marian Munteanu în decursul anilor. Şi vreau să vă spun că dânsul, încă din 2005, a făcut o adresă către CNSAS şi nu a primit niciun răspuns. Drept urmare, am discutat cu domnia sa şi încă de luni, nu de ieri, cum a apărut în presă, în speranţa că va fi pe ordinea de zi marţi a CNSAS, au şedinţă marţea şi joia, am înregistrat noi această adresă ca să lămurească foarte clar, în condiţiile legii, despre ce este vorba. (...) Am făcut noi o adresă de comun acord cu domnia sa", a explicat Blaga.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: marian munteanu securitatea