x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase: "Alianta D.A., izolata pe scena politica"

Nastase: "Alianta D.A., izolata pe scena politica"

23 Sep 2004   •   00:00
Nastase: "Alianta D.A., izolata pe scena politica"

PSD a aratat dupa alegerile locale ca Alianta D.A. PNL-PD este izolata pe scena politica, a afirmat marti, presedintele PSD Adrian Nastase, in cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din Alba-Iulia.

"Alianta a dorit, dupa alegerile locale, sa izoleze PSD pe scena politica, dar noi am contraatacat si, practic, am reusit sa fim mai eficienti decat Alianta", a declarat Adrian Nastase. Potrivit Rompres, liderul PSD a explicat ca "Alianta a incercat sa faca intelegeri cu PRM la nivel local, a incercat sa construiasca o relatie privilegiata cu UDMR si a mai incercat sa faca o alianta cu Partidul Umanist din Romania, pentru a izola PSD". Adrian Nastase a subliniat ca, "pentru noi a fost important sa aratam ca, din contra, Alianta este izolata si acest lucru s-a dovedit".

OBIECTIV INDEPLINIT. In ceea ce priveste politica de aliante, Adrian Nastase a apreciat ca prin realizarea Uniunii Nationale PSD+PUR s-a reusit "o extensie de mesaj pe zona de centru". Totodata, presedintele PSD a precizat ca "pe noi ne intereseaza, in mod firesc, potentialul de mesaj, potentialul de mobilizare, potentialul de conducere si structurile locale ale PUR". Nastase a adaugat ca, din punctul sau de vedere, "obiectivul pe care noi l-am avut a fost indeplinit in ceea ce priveste relatia cu PUR". (Gabriela Antoniu)

INTERESUL UDMR

Adrian Nastase a mai spus ca "PSD dezvolta o relatie foarte buna cu UDMR, dar care, sigur, poarta amprenta, pana la urma, a unui interes pe care UDMR il are, de a ramane cumva la guvernare indiferent cine castiga".

Presedintele PSD a adaugat ca, "si noi, in mod firesc, accentuam unele dintre mesajele noastre si, din acest punct de vedere, sigur vor fi, in perioada urmatoare, intalniri si unele intelegeri si cu alte partide". Astfel, "se urmareste sa fie eliminat sentimentul incorect ca PSD ar merge, automat, alaturi de UDMR. Si noi avem mai multe variante, si vom vedea care va fi cea mai buna formula pentru dupa alegeri", a precizat liderul PSD.

×
Subiecte în articol: politic psd nastase alianta