x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Dacă Boc este desemnat premier, e greu de susţinut că ar fi un foarte bun economist

Năstase: Dacă Boc este desemnat premier, e greu de susţinut că ar fi un foarte bun economist

15 Dec 2008   •   00:00

"Mircea Geoană şi Emil Boc, dacă el va rămâne cel care va conduce guvernul, au lucrat împreună. Rămâne o problemă cea a argumentului adus pentru desemnarea lui Teodor Stolojan în funcţia de prim ministru şi anume cunoştinţele sale economice. Emil Boc are o anumit experienţă ca primar al Clujului dar e greu de susţinut că ar fi un foarte bun economist, un tehnocrat al problemelor economice", a apreciat Adrian Năstase.



El a adăugat că în cazul în care Emil Boc va fi desemnat premier trebuie revăzut şi modul în care va arăta guvernul, mai ales repartizarea ministerelor economice.

Adrian Năstase a adăugat că îi este greu să îşi dea seama pe cine va desemna Traian Băsescu în locul lui Teodor Stolojan.

"La un moment dat Traian Băsescu spunea că are în minte numele noului prim ministru. Poate că avea pe atunci în minte două nume de premier şi noi nu am ştiut", a mai spus liderul PSD.

El l-a criticat pe Traian Băsescu, arătând că nu a fost serios şi l-a desemnat pe Stolojan ca prim ministru înainte ca negocierile dintre PSD şi PD-L să se finalizeze şi să se încheie protocolul între cele două partide. El a mai arătat că în acest moment, teoretic, cele două partide pe baza protocolului încheiat ar putea să discute despre un candidat pentru funcţia de prim ministru şi să-l prezinte la Cotroceni.

"Nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla deoarece constituţia nu a reprezentat punctul forte al lecturilor lui Traian Băsescu", a conchis Năstase.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic