x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Documentul austriac arată cât rău poate să facă acţiunea de răzbunare politică a lui Băsescu

Năstase: Documentul austriac arată cât rău poate să facă acţiunea de răzbunare politică a lui Băsescu

01 Apr 2009   •   00:00

Fostul premier Adrian Năstase a declarat că documentul pregătitor pentru vizita ministrului austriac de Externe arată cât rău poate să facă în străinătate acţiunea de răzbunare politică a lui Traian Băsescu, el precizând că aşteaptă clarificări din partea şefului statului



"Documentul pregătitor pentru vizita ministrului austriac arată cât rău poate să facă în străinătate acţiunea de răzbunare politică a lui Traian Băsescu. Nimeni nu mai crede, nici măcar în străinătate, că aşa-zisele dosare ale mele sunt dosare normale, judiciare. Ele sunt în mod evident considerate inclusiv în exterior dosare politice", a subliniat Năstase.

El a arătat că, în momentul în care şeful statului ajunge să solicite un anumit tip de soluţie pentru anumite dosare, devine evident că dosarele respective sunt politice.

"Eu aştept în primul rând un punct de vedere de la Cotroceni, din partea preşedintelui, care cred că va trebui să clarifice această chestiune şi, în funcţie de aceste clarificări eventuale, voi decide cum trebuie să reacţionez şi în plan extern", a adăugat fostul premier.

Întrebat dacă va interveni pentru a face cunoscute aceste lucruri oficialilor europeni, Năstase a precizat: "Voi vedea. Acest document confirmă ceea ce am scris eu la Comisia Europeană, preşedintelui Barosso, în legătură cu aceste dosare".

Năstase a apreciat, totodată, că aceste lucruri sunt grave pentru imaginea externă a României, pentru credibilitatea instituţiilor româneşti, dar şi pentru imaginea Justiţiei din România.

"Presiunile care s-au făcut modificându-se legi şi regulamente, dându-se indicaţii la Cotroceni pentru şefii instituţiilor cele mai importante din domeniul Justiţiei - toate aceste lucruri nu fac decât să confirme eşecul unui regim condus de Traian Băsescu care nu a adus românilor decât dezbinare, răzbunare, haos şi probleme economice", a mai spus Năstase.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic