x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase îl aşteaptă pe preşedinte la Jilava: "Ascultam freamătul şi chemarea penitenciarului: Băsescu, Băsescu!"

Năstase îl aşteaptă pe preşedinte la Jilava: "Ascultam freamătul şi chemarea penitenciarului: Băsescu, Băsescu!"

15 Apr 2014   •   08:15
Năstase îl aşteaptă pe preşedinte la Jilava: "Ascultam freamătul şi chemarea penitenciarului: Băsescu, Băsescu!"

Fostul premier Adrian Năstase a comentat într-un registru ironic afirmaţia de ieri a lui Victor Ponta potrivit căreia Traian Băsescu riscă să ajungă la închisoare după încheierea mandatului de preşedinte.

"După anunțul lui Victor Ponta că Băsescu va ajunge la închisoare, astăzi, la Jilava, au fost manifestări extraordinare de entuziasm. Unii dintre cei pe care i-am întâlnit s-au arătat dornici să-l primească pe Băsescu în celulele lor. Alții, mai puțin generoși, sugerau să fie cazat la Fortul 13 de la Jilava. Unul dintre "pacienți" a anunțat, discret, că el are, în celulă, un alambic artizanal. Altul a transmis că i-au rezervat un loc la campionatul de table. Administrația – se pare – a început și ea să ia măsuri. Astăzi, au fost instalate corpuri de iluminat mai puternice. Stația de megafoane a trecut de la Magic FM la Kiss FM iar, la prânz, s-au distribuit porții duble de fasole. Mergând spre grefă, ascultam freamătul și chemarea penitenciarului: Băsescu, Băsescu!", scrie Năstase pe blog.

Victor Ponta a declarat luni, la RTV, referindu-se la ameninţările preşedintelui Băsescu la adresa unuia dintre membrii comisiei Nana, senatorul PSD Gabriela Firea, că "este cea mai urâtă manifestare din caracterul domnului Băsescu, să ameninţe familia unui senator".

"A fost o ameninţare pur mafiotă. Ne aşteptam ca 2014 să fie foarte dificil, dar o asemenea chestiune ne puteam imagina doar în filmul 'Naşul'. Cred că, din ce în cel mai mult, domnul Băsescu îşi pierde controlul, pentru că are doi duşmani. Cel mai mare duşman este timpul, pentru că, din decembrie, nu doar că nu va mai fi preşedinte, dar nici nu va mai avea imunitate şi va trebui să răspundă în diverse dosare penale. Al doilea duşman a fost USL-ul. De asta el a lucrat la planul destrămării, dar o mare parte din votanţi a rămas alături de alianţa pe care noi o formăm", a declarat primul-ministru Victor Ponta la România TV.

Victor Ponta a spus că Băsescu "s-a pierdut cu firea" în contextul în care în cazul terenurilor de la Nana au fost descoperite multe încălcări ale legii. "S-a pierdut cu firea domnul Băsescu. Doamna Gabriela Firea nu prezenta concluziile sale personale. Comunica în numele comisiei. Deci, poate să îi facă un dosar penal şi doamnei Firea şi oricui, comisia tot asta a găsit. (...) Preşedintele ştie că sunt foarte multe lucruri de încălcare a legii. (...) Cred că o reacţie la fel de violentă a avut domnul Băsescu în 2009 când era comisia despre doamna Udrea şi doamna Ridzi. A dat-o pe Monica Ridzi să plătească oalele sparte şi a scăpat-o pe doamna Udrea. Acum însă mai sunt şapte luni de imunitate. Nu cred că preşedintele Băsescu va scăpa la fel", a mai spus premierul.


×