x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase in echipa cu Voltaj

Nastase in echipa cu Voltaj

08 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
Candidatul Uniunii Nationale PSD + PUR Adrian Nastase a facut la sfarsitul saptamanii trecute un mini - turneu electoral in Arges.
SILVIU SERGIU, OANA STANCU

NEGOCIERE. Adrian Nastase si-a scos mai ieftin tuciul cumparat
La Topoloveni, Nastase a mers la targul din localitate, unde s-a intalnit cu alegatorii, dar a facut si cumparaturi: o pereche de sosete kaki si doua ceaune pentru mamaliga. Unul dintre ele l-a primit gratuit, iar pe celalalt l-a cumparat cu 80.000 de lei dupa o negociere "la sange". Al doilea popas a fost comuna Stalpeni. Ultima escala a mini - turneului electoral a fost Pitestiul, unde Adrian Nastase a tinut un discurs scurt, intre doua recitaluri ale trupelor Compact si Voltaj, in fata celor 15.000 de oameni (cifra avansata de organizatori) zgribuliti de frig si stropii reci de ploaie. "In ultima vreme umbla prin tara tot felul de iepurasi, ii recunoasteti, sunt imbracati in portocaliu. Va rog insa sa va aparati gradinile, ca s-ar putea sa distruga ceea ce am reusit in patru ani. Tineti minte: ardeiul iute nu tine de foame", a spus Nastase.

SUMMIT. Nastase a fost gazda summit-ului regional al Internationalei Socialiste, care s-a tinut sambata la Bucuresti si la care au participat liderii a zece partide social-democrate si socialiste din Europa de Sud-Est. In cadrul evenimentului a fost adoptata Declaratia de la Bucuresti a liderilor socialisti si social-democrati, in care se saluta printre altele progresul Romaniei in procesul de integrare europeana si se anticipeaza o decizie pozitiva a Consiliului european din decembrie pentru incheierea negocierilor din acest an.

SOLICITARE
Candidatul Aliantei D.A. Traian Basescu a ales Banatul. El le-a cerut timisorenilor sa se gandeasca mai bine inainte sa-si dea votul PNTCD-ului condus de primarul lor, Gheorghe Ciuhandu, pentru ca formatiunea nu va intra in Parlament, iar la redistribuire voturile lor vor ajunge la PSD. "Eu il respect pe Ciuhandu, dar asta e situatia." Vizita lui Basescu la Timisoara a fost si teatrul unor incidente care s-au lasat si cu retinerea de catre politie a 12 tineri care au impodobit pomii cu panglici in culorile Aliantei, ceea ce a fost considerat contrar cu dispozitiile BEC. Si simpatizantii PSD au incalcat legea, care interzice o campanie negativa distribuind barcute portocalii cu sloganul "DA - atat a mai ramas din flota".

×
Subiecte în articol: politic nastase