x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase - Zambaccian, "un dosar politic"?

Nastase - Zambaccian, "un dosar politic"?

de Gabriela Antoniu    |    25 Ian 2007   •   00:00

Sesizarea Monei Musca poarta sntetul Aliantei
Fostul premier Adrian Nastase a declarat ca sesizarea care a provocat scandalul Zambaccian este o nota sub antetul Aliantei Dreptate si Adevar, cu numar de inregistrare al PNL, care poarta stampila D.A., aparent sub semnatura Monei Musca.
Sesizarea Monei Musca poarta sntetul Aliantei
Click pt a mari imaginea
SEMNE DE INTREBARE. Adrian Nastase spune ca era de datoria procurorilor anticoruptie sa verifice autenticitatea sesizarii in cazul Zambaccian
Fostul premier Adrian Nastase a declarat ca sesizarea care a provocat scandalul Zambaccian este o nota sub antetul Aliantei Dreptate si Adevar, cu numar de inregistrare al PNL, care poarta stampila D.A., aparent sub semnatura Monei Musca.

Prezent ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde se desfasoara procesul in care este acuzat de fapte de coruptie, deputatul PSD Adrian Nastase a declarat ca, pentru a sesiza procurorii anticoruptie in cazul a ceea ce avea sa devina dosarul Zambaccian, Mona Musca nu a avut o imputernicire din partea Aliantei D.A. "Plangerea poarta antetul Aliantei Dreptate si Adevar, are numar de inregistrare de la PNL, stampila de la D.A., semnat aparent de doamna Mona Musca. Dincolo de aspectul politic, nu exista o imputernicire din partea D.A. pentru Mona Musca - aceasta actiune putand fi pusa sub semnul intrebarii - si puteti compara semnaturile Monei Musca de pe diferite texte, initiative legislative si puteti remarca semnatura de pe sesizarea Parchetului, care arata cu totul altceva", a declarat Nastase. El a spus totodata ca "ar fi fost de datoria celor care au fost sesizati sa verifice autenticitatea acestei sesizari". Fostul premier s-a referit la afirmatiile ministrului Justitiei, Monica Macovei, potrivit carora dosarul lui Adrian Nastase nu este unul politic, prezentand totodata ziaristilor si "biletul" Monei Musca, care a declansat scandalul Zambaccian. El a spus ca prin aceste exemple vrea sa arate felul in care "continua o actiune politica", in conditiile in care singurele lucruri care se intampla in ultimele zile, "acest spirit al acestor scrisori catre Parchet, a acuzatiilor de acest tip si, pana la urma, aceasta guvernare reprezinta doar scandaluri cu accente politice".

AMANARE. Procesul in care fostul premier Nastase, alaturi de sotia sa, Dana, si alte doua persoane, este judecat pentru fapte de coruptie, a fost amanat ieri de instanta suprema, intrucat avocatul Irinei Jianu a cerut sa i se dea posibilitatea sa copieze dosarul pentru a-l studia. De altfel, si avocatii sotilor Nastase au reclamat faptul ca majoritatea volumelor sunt extrem de strans legate, motiv pentru care nu pot fi copiate paginile intregi, ci doar o treime din acestea. Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit urmatorul termen pentru data de 15 februarie.

MUSCA: "SEMNATURA IMI APARTINE"
Deputatul independent Mona Musca (foto) spune ca semnatura de pe sesizarea facuta catre Parchetul National Anticoruptie ii apartine si ca nu intelege cum o poate contesta Adrian Nastase. "O semnatura nu poate fi contestata decat de persoana careia i se atribuie aceasta semnatura, nu de o alta persoana. Daca eu nu o contest, atunci nu o poate face nimeni. Mi se pare penibil si inutil sa discutam despre asta si nu inteleg declaratia domnului Adrian Nastase", ne-a declarat Mona Musca. Ea a explicat ca nu avea nevoie de nici o imputernicire, in primul rand pentru ca la momentul respectiv facea parte din Alianta D.A. si in al doilea rand, pentru ca o sesizare la Parchet poate fi facuta de oricare cetatean. Mona Musca a amintit si ca atunci cand a trimis sesizarea la PNA a facut si o conferinta de presa pe aceasta tema. (Monica Iordache Apostol)

×
Subiecte în articol: politic nastase musca mona musca