x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Negocierile în Coaliţie pe tema statutului minorităţilor au eşuat.

Negocierile în Coaliţie pe tema statutului minorităţilor au eşuat.

20 Iun 2011   •   08:20
Negocierile în Coaliţie pe tema statutului minorităţilor au eşuat.

UDMR nu este deloc multumit de faptul ca democrat-liberalii au promovat un articol care permite modificarea limitelor teritoriale in zonele in care minoritatile au o pondere importanta. Maghiarii au cerut drept de vot in consiliul de consultare, solicitare cu care celelate partide din Coalitie nu au fost insa de acord.

Citeste si Dusa: UDMR a facut presiuni asupra PDL ca dezbaterile la Legea minoritatilor sa fie cu usile inchise

Dezbaterile in Comisia pentru drepturile omului a Camerei pe statutul minoritatilor nationale au fost amanate pentru luni seara, dupa ce UDMR s-a aratat nemultumita de unele modificari la acest proiect si a apreciat ca trebuie sa existe o discutie in Coalitie, a declarat Mate Andras, citat de Mediafax.

Deputatii din Comisia pentru drepturile omului ar fi trebuit sa continue vineri dezbaterile la proiectul de lege privind statutul minoritatilor nationale, insa niciun parlamentar nu s-a prezentat la sedinta.

Comisia pentru drepturile omului de la Camera a modificat, joi, proiectul Statutului minoritatilor, stabilind ca limitele unitatilor administrativ-teritoriale in care minoritatile detin o pondere semnificativa pot fi modificate fara a aduce atingere drepturilor acestora. UDMR a criticat amendamentul.

Frunzaverde: Asumarea raspunderii pe Statutul minoritatilor este de luat in calcul in acest moment

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde sustine ca varianta asumarii raspunderii Guvernului pe proiectul Statutului minoritatilor nationale "este de luat in calcul in acest moment".

"Este de luat in calcul in acest moment, sigur ca da. Asa am si stabilit practic, ca va trece statutul pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, mai sunt cateva zile", a precizat Frunzaverde dupa ce a fost intrebat daca varianta asumarii raspunderii Guvernului pe proiectul Statutului minoritatilor nationale mai ramane o varianta de luat in calcul.

Intrebat daca varianta asumarii raspunderii Guvernului pe Statutul minoritatilor impreuna cu legea de reorganizare adminsitrativ-teritoriala a tarii ar putea fi luata in calcul, Sorin Frunzaverde a spus ca nu s-a discutat acest subiect la sedinta coalitiei.

×