x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Negoiţă: “Nu candidez la Capitală, s-a stabilit asta!”

Negoiţă: “Nu candidez la Capitală, s-a stabilit asta!”

de Oana Stancu Zamfir    |    21 Feb 2008   •   00:00
Negoiţă: “Nu candidez la Capitală, s-a stabilit asta!”
Sursa foto: Christian Silva/

Partidul cu cel mai mare scor electoral în Capitală, PD-L, este partidul care pare să-şi găsească cel mai greu un candidat, după ce primarul general în funcţie, Adriean Videanu, şi-a anunţat colegii de partid că nu intenţionează să mai candideze.

Partidul cu cel mai mare scor electoral în Capitală, PD-L, este partidul care pare să-şi găsească cel mai greu un candidat, după ce primarul general în funcţie, Adriean Videanu, şi-a anunţat colegii de partid că nu intenţionează să mai candideze. Problema e că nici unul dintre cei vizaţi nu are această intenţie. “Videanu s-a săturat de «excuţiile» publice, Blaga vrea să fie ministru, nu primar, în plus nimeni nu-şi doreşte fostul loc de muncă al lui Băsescu, câtă vreme Băsescu este în cotinuare la butoane”, explica recent un democrat “fenomenul” din partid.

Potrivit sondajului CSOP, comandat de PD-L şi apărut pe surse din presă, Adriean Videanu ar câştiga din primul tur alegerile, indiferent cine i-ar fi oponenţii. Potrivit sondajului AVANGARDE, făcut public de sociologul Marius Pieleanu, Negoiţă ar fi primul situat în preferinţele bucureştenior (40,8% faţă de Vasile Blaga 34% şi Adriean Videanu 25,2%) şi singurul pedelist care ar avea şanse să câştige din primul tur.

 

CATEGORIC. Negoiţă refuză însă candidatura la Primăria Capitalei, menţinându-şi poziţia, chiar dacă sondajele îl scot favorit. “Eu am anunţat de-acum trei ani că-mi doresc să candidez pentru încă un mandat la Primăria Sectorului 3. Eu am contract cu locuitorii din Sectorul 3. Le-am explicat ce vreau să fac din administraţia locală de-acolo. Nu pot să le spun «Ştiţi, între timp vă las şi merg nu ştiu unde». Vă dau cuvântul meu de onoare că mă întâlnesc cu locuitorii Sectorului 3 şi-mi spun «Domnule primar, dacă plecaţi şi ne lăsaţi, noi nu vă votăm la Capitală». Sunt şi alţi lideri ai PD-L pe care-i stimez, pe care-i apreciez şi care ar putea să intre într-o astfel de competiţie”, a declarat el marţi seară, la Antena 2, în emisiunea “Vorbe grele”. Noutatea vine însă din declaraţia că şi-ar fi convins şi partidul să renunţe la presiuni: “În partid lucrurile au fost înţelese, n-avem o problemă din punctul ăsta de vedere. Referitor la persoana mea s-a stabilit că eu voi candida la Sectorul 3. Cine va candida la Capitală vom vedea”.

În concediu

“Vom vedea”-ul lui Negoiţă arată astfel că decizia în PD-L nu este aproape. Dimpotrivă. Surse din partid spun că atmosfera este tensionată după discutarea sondajelor de opinie. Primarul Adriean Videanu a plecat imediat după rezultate la Geneva, pentru a fi alături de fiul său care stu­diază în Elveţia. În mod ciudat, imediat după el şi-a luat concediu şi următorul vizat, Vasile Blaga, care ar fi invocat urgenţa rezolvării unor probleme personale.

×
Subiecte în articol: politic