x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nereguli la depunerea listei

Nereguli la depunerea listei

10 Mai 2004   •   00:00

Doi membri PNL Marghita au dezvaluit ieri unele nereguli privind listele de candidati ai PSD pentru functia de consilieri locali in Consiliul Local al municipiului.

Potrivit lui Florian Gabriel Braia si Cristian Balanel, PSD Marghita a depus la Biroul electoral de circumscriptie listele de candidati pentru consiliul local la 6 mai, care au fost inregistrate.

CONTESTATII. Cei doi liberali au mai spus ca au formulat 15 contestatii impotriva acceptarii candidaturilor membrilor PSD, contestatii inregistrate la Judecatoria Marghita la 8 mai. Principale motive ale contestatiilor au vizat neindeplinirea conditiilor de forma prevazute de lege. Judecatoria Marghita a admis toate cele 15 contestatii, iar rezultatele au fost transmise membrilor PSD. In urma rezultatelor contestatiilor, pesedistii au facut o cerere catre Biroul electoral de circumscriptie pentru retragerea dosarului cu propunerile de candidaturi care a fost aprobata. Membrii PNL au mai spus ca in acelasi „mod illegal" dosarele de candidaturi au fost retrase de pesedistii locali si de la Judecatoria Marghita si ca, „incalcand toate normele de drept in materie electorala", la Biroul electoral de circumscriptie Marghita s-a inregistrat un nou dosar de candidaturi (aceleasi candidaturi), care a fost acceptat si de Judecatoria Marghita.

REPLICA. Vicepresedintele PSD Marghita, Liviu Groze, a declarat ca a fost formulata o cerere la Biroul Municipal si una la Judecatorie pentru completarea dosarului. Groze a mai spus ca au fost facute completari cu privire la unele adrese ale candidatilor, la numele acestora, si ca unul dintre candidati nu trecuse denumirea completa a partidului. „Nu stiu cum au stat lucrurile exact si nici nu sunt in masura sa stiu, stiu doar ca au fost facute completari cu privire la adresele unor candidati, la nume si ca unul dintre candidati nu a trecut complet numele partidului", ne-a declarat Groze.(Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic marghita