x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Netanyahu afirmă că ar putea să găzduiască anul viitor o reuniune Israel-Bulgaria-Serbia-Grecia-România

Netanyahu afirmă că ar putea să găzduiască anul viitor o reuniune Israel-Bulgaria-Serbia-Grecia-România

02 Noi 2018   •   15:30
Netanyahu afirmă că ar putea să găzduiască anul viitor o reuniune Israel-Bulgaria-Serbia-Grecia-România

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat vineri, la Varna, după reuniunea la nivel înalt Bulgaria-România-Serbia-Grecia-Israel, că ar putea să găzduiască o întâlnire similară, anul viitor, în ţara sa. 

"În contextul parteneriatului nostru cu reprezentanţii ţărilor cu care ne-am întâlnit astăzi, am constatat opiniile noastre comune. (...) Menţionez şi faptul că există mulţi turişti în Israel care vizitează ţările noastre, mai ales Bulgaria şi România, ceea ce este dovada că popoarele noastre au nişte sentimente pozitive unul faţă de celălalt. M-aş bucura să găzduiesc o întâlnire în Israel la anul", a afirmat Benjamin Netanyahu în cadrul unei declaraţii de presă comune cu preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, şi premierii bulgar, Boiko Borisov, grec, Alexis Tsipras, şi român, Viorica Dăncilă, care a fost tradusă şi transmisă pe pagina de Facebook a Guvernului României. 

El a mai afirmat că este o onoare pentru ţara sa să fie reprezentată la reuniunea de la Varna. 

"Sunteţi toţi prietenii noştri. Ştiţi că în domeniul politicii, de obicei, se spune 'prieteni' în mod formal, dar eu spun în sensul adevărat al cuvântului. Aş vrea să vă spun ce onoare este pentru ţara mea să fim prezenţi aici, la această reuniune. Şi acest lucru va fi în direcţia intereselor din ţările noastre. Cred că este o abordare foarte înţeleaptă să soluţionaţi problemele regionale împreună", a spus Netanyahu. 

Totodată, premierul israelian a precizat că este necesară continuarea colaborării pentru combaterea terorismului. 

"Evreii au suferit multe greutăţi în trecut, dar ştim cu toţii că aici, în Bulgaria, au existat oameni care şi-au sacrificat viaţa ca să-i ajute pe evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (...) Ura faţă de evrei s-ar putea răspândi şi în lume şi este foarte important că aceasta nu este prezentă aici (...) Lucrăm spre binele popoarelor noastre, (...) lucrăm foarte activ în ceea ce priveşte combaterea terorismului (...) şi aş vrea să exprim speranţa ca să ne continuăm colaborarea în această privinţă şi pe viitor", a arătat Netanyahu. 

De asemenea, prim-ministrul Statului Israel a arătat că în cadrul reuniunii de la Varna au fost abordate aspecte şi cu privire la posibilitatea colaborării în domeniile tehnologic, energetic şi al securităţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu