x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolae Ciucă, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare pentru portofoliul Apărării

Nicolae Ciucă, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare pentru portofoliul Apărării

03 Mar 2020   •   11:10
Nicolae Ciucă, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare pentru portofoliul Apărării
Sursa foto: antena3

Nicolae Ciucă, ministrul desemnat pentru Apărare, a primit, în cadrul audierilor din Parlament, aviz favorabil din partea comisiilor de Apărare reunite ale Parlamentului, cu 14 voturi pentru și 6 împotrivă.

Ciucă a vorbit în cadrul audierilor despre bugetul Ministerului Apărării și despre programele de înzestrare ale Armatei.

„Anul trecut a fost alocat 2%. Am încheiat pe un procent de 1,9% din PIB. Din discuțiile pe care le-am avut, a rezultat că asta s-a întâmplat din cauza creșterii ecnomice”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a mai precizat că procentul de 2% reprezintă bugetul alocat Ministerului Apărării și nu întregului sistem de apărare al Româmiei.

Ciucă a trecut în revistă și programele implementate de ministerul pe care îl coordonează: Pariot, HIMARS și achiziția de avioane F16.
„Programul F16 funcționează, au fost cumpărate încă cinci avionae, urmează să se formeze o escadrilă... Funcționează de asemenea programul HIMARS. Au fost întreprinse măsurile ca personalul din cele două programe, HIMARS și Patriot, să poată merge la pregătire”, a spus ministrul interimar al Apărării.

Mediafax

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca apărare