x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolăescu: "Am văzut aseară un Traian Băsescu speriat şi frustrat. A întrecut-o în minciună până şi pe Monica Macovei"

Nicolăescu: "Am văzut aseară un Traian Băsescu speriat şi frustrat. A întrecut-o în minciună până şi pe Monica Macovei"

13 Noi 2012   •   17:59
Nicolăescu: "Am văzut aseară un Traian Băsescu speriat şi frustrat. A întrecut-o în minciună până şi pe Monica Macovei"
Sursa foto: Intact Images

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat, marţi, că afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu privind prezenţa observatorilor OSCE la alegerile parlamentare reprezintă o încercare de manipulare şi a punctat că începând de luni şeful statului a intrat în campanie electorală.

'Traian Băsescu începând de ieri a intrat în campanie electorală şi evident îi sfidează pe cei 7,4 milioane de români care l-au demis la referendumul din vară. Am văzut aseară un Traian Băsescu speriat şi frustrat. Este speriat de votul celor 7,4 milioane de români, vot care în opinia noastră îl desfiinţează ca politician. Este speriat de felul în care arată în campanie partidul lui iubit, PDL, mai nou vopsit în ARD. Este speriat de scorurile pe care le vede în sondaje, speriat de faptul că tot mai multe instituţii ale statului, deşi aflate la zona sa de influenţă, nu îl mai ascultă. Este speriat că aliaţii săi externi nu mai sunt dispuşi să treacă peste orice pentru a-i susţine minciunile. Aşa cum ne-am obişnuit, Traian Băsescu îmbină neadevărurile cu dezinformări şi provocări', a spus Nicolăescu.

El a susţinut că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind prezenţa observatorilor OSCE la alegerile parlamentare din 9 decembrie este o încercare de manipulare.

'OSCE a transmis observatori în ţări respectabile din Uniunea Europeană, precum Spania, Polonia, Cipru sau Bulgaria. Alegerile din Elveţia au fost observate de OSCE, mai mult, OSCE a transmis observatori în Statele Unite ale Americii la alegerile de săptămâna trecută şi cei din SUA nu au avut niciun comentariu. Preşedintele Obama a acceptat civilizat acest aspect care ţine de normalitate', a spus liberalul.

În plus, liberalul a precizat că preşedintele Traian Băsescu a reluat 'minciuna' susţinând că intrarea României în Schengen ar fi fost compromisă de către acţiunea suspendării sale din vară. În acest context, Nicolăescu a afirmat că această minciună a făcut foarte mult rău României.

'Schengen este o ţintă ratată de Traian Băsescu, ani de zile din 2010, nu acum s-a rata ţinta Schengen. Nu evenimentele din vară au condus la amânarea aderării la Schengen, ci minciuna lui Traian Băsescu şi a PDL despre 'lovitura de stat'. (...) Cei care se opun aderării României la Schengen sunt populari europeni, familia politică din care PDL face parte', a mai spus liberalul.

Nicolăescu a susţinut că preşedintele Traian Băsescu vrea din nou să rostogolească minciuna fraudei de la referendum, liberalul apreciind că este o 'mare ticăloşie'.

'Traian Băsescu a întrecut-o în minciună până şi pe Monica Macovei. Aceasta vorbea de 1,5 milioane de voturi fraudate, acum Băsescu ridică cifra la 3 milioane. În curând va ajunge să spună, probabil, că toate cele 7,4 milioane de voturi împotriva sa au fost fraudate', a mai spus Nicolăescu.

Pe de altă parte, Nicolăescu a punctat că şeful statului este atât de fricos încât dacă i se spune să îl pună pe 'Papa Pius' premier, o va face.

'Eu cred că în acest moment Traian Băsescu este atât de fricos încât şi dacă i se va spune să îl pună pe Papa Pius prim-ministru, o va face. Nu cred că va sta să comenteze. Traian Băsescu ştie că nu mai urmează o suspendare, urmează o demitere ', a conchis el. (Agerpres)

×