x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolicea şi Turcescu au vrut să-şi examineze bilele

Nicolicea şi Turcescu au vrut să-şi examineze bilele

de Adrian Ilie    |    15 Dec 2017   •   16:31
Nicolicea şi Turcescu au vrut să-şi examineze bilele
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Subiectul modificării Regulamentului Camerei Deputaţilor este departe de a se fi încheiat. Deşi Regulamentul a fost modificat miercuri de plen, ieri Comisia de Regulament s-a întrunit pentru a discuta cele 6.500 de amendamente depuse de un deputat USR, care între timp au fost retrase de iniţiator. Rezultatul a fost o conversaţie în care Eugen Nicolicea (PSD) şi Robert Turcescu au convenit să se uite la culoarea „bilelor” fiecăruia, dar după şedinţă.

Preşedintele Comisiei de Regulament, Eugen Nicolicea, a convocat membrii comisiei în şedinţă pentru a discuta cele 6.500 de amendamente pe care le-a depus deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, amen­damente care au fost generate automat cu ajutorul unui soft. Până să realizeze că Stanciu îşi retrăsese amendamentele, deci şedinţa era inutilă, membrii comisiei au apucat să poarte o conversaţie absurdă şi de un gust îndoielnic, protagoniştii fiind preşedintele Nicolicea şi Robert Turcescu (PMP). Conversaţia a decurs astfel: Eugen Nicolicea: „Ai venit să faci scandal. Se pare că nu ai decât nişte bile negre azi”. Robert Turcescu: „Dar mai mari”. Eugen Nicolicea: „Mai mari, dar tot negre”. Robert Turcescu: „Asta-i viaţa!”. Eugen Nicolicea: „Cu atât mai rău, ne uităm la culoarea fiecăruia”. Robert Turcescu: „Chiar vă invit , după şedinţa Comisiei de regulament”. Excesul de testoste-ron al celor doi a fost temperat de Adriana Săftoiu (PNL) care a arătat că este inutilă o discuţie asupra unor amendamente care nu mai sunt susţinute de către iniţi­ator. „Ca să le prezinte, ar trebui să şi le asume cineva, pentru că iniţia­torul şi le retrage. Omul respectiv a depus o cerere prin care îşi retrage amendamentele, eu înţeleg că ieri după-amiază, nu azi. Deci eu nu sunt dispusă să discut nişte amendamente pe care nimeni nu mai are chef să şi le asume”, a spus Adriana Săftoiu. Ulterior, s-a discutat dacă cererea de retragere a amendamentelor avea sau nu ştampila grupului USR, cu parla­mentarii din majoritatea parla­mentară în poziţia paradoxală de a cere discutarea amendamen­telor, dar cu raportori care să-şi bată capul cu ele desemnaţi din partea Opoziţiei. De altfel, Nicolicea a convocat şedinţa pentru ca iniţiatorul să nu mai poată depune plângere penală împotriva sa pentru abuz în serviciu şi fals în acte sa deoa­rece nu a înregistrat propunerile de modificare.

Lucian Stanciu Viziteu a depus miercuri cele 6.500 de amendamente cu speranţa că dezba­terea lor va întârzia adoptarea proiectului potrivit căruia nu mai pot fi dezbătute în plen amendamentele respinse de către comisii dacă a fost depăşit timpul alocat dezbaterii.

Nicolicea l-a comparat pe Turcescu cu un papagal, iar acesta pe Nicolicea cu un dihor

×