x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan: Dacian Cioloș ar putea conduce guvernul din umbră al USR

Nicușor Dan: Dacian Cioloș ar putea conduce guvernul din umbră al USR

14 Mai 2017   •   16:25
Nicușor Dan: Dacian Cioloș ar putea conduce guvernul din umbră al USR

USR va pregăti un guvern din umbră, pentru funcţia de premier fiind luat în calcul şi Dacian Cioloş, a declarat duminică preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan. 

''Am propus un calendar de un an şi jumătate pentru elaborarea programului politic complet al USR pentru România. La sfârşitul acestui proces, vom selecta dintre toţi oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu şi persoana pentru prim-ministru. La dezbaterea pe program o să invităm oameni din societate care cunosc diferitele domenii şi în componenţa acelui Guvern pe care propun să-l anunţăm nu excludem să avem oameni din exteriorul USR. Dacian Cioloş - evident că nu este exclus'', a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. 

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar putea să conducă acel guvern din umbră, Nicuşor Dan a răspuns afirmativ: ''Inclusiv''. 

În conferinţa de presă, Nicuşor Dan a reiterat faptul că îşi propune ca USR să devină al doilea partid al ţării, să se bată cu şanse la primăriile marilor oraşe şi rezultatul de la alegerile parlamentare din 2020 să-i permită să propună premierul, scrie Agerpres.

Nicuşor Dan a fost ales, sâmbătă, pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al USR, în cadrul congresului partidului, cu 173 de voturi. Pe celelalte locuri s-au clasat Emanuel Ungureanu (61 de voturi), Şerban Marinescu (14) şi Cornelia-Florina German (3 voturi). De asemenea, au fost aleşi şi noii vicepreşedinţi: Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Cristian Seidler şi Raluca Amariei. Ultima a fost aleasă în urma balotajului pe care l-a avut cu Cristian Ghinea. 

 

×
Subiecte în articol: usr dacian ciolos nicusor dan