x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan le cere bucureștenilor să poarte mască de protecție

Nicușor Dan le cere bucureștenilor să poarte mască de protecție

12 Iul 2020   •   12:32
Nicușor Dan le cere bucureștenilor să poarte mască de protecție

Candidatul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a făcut apel la bucureşteni să respecte măsurile de protecție sanitară și să poarte mască. 

"Apelul meu către bucureşteni este următorul: fiecare dintre noi poate să contribuie la limitarea răspândirii acestui virus şi pentru a permite funcţionarea spitalelor în regim normal este nevoie de responsabilitate socială pentru fiecare dintre noi şi, de aceea, rugămintea mea, îndemnul meu este ca fiecare dintre noi să poarte mască", a spus acesta, într-o conferinţă de presă susţinută la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

El a solicitat Primăriei Generale să ia mai multe măsuri, în contextul creșterii infectărilor cu COVID-19.

"Cer administraţiei PSD-Firea să ia următoarele măsuri:

- să testeze periodic persoanele cele mai expuse la infectare - cadre medicale, asistenţi sociali, şoferi şi controlori STB, taximetrişti, funcţionari care lucrează direct cu publicul.

- să iniţieze un parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică, subordonată Ministerului Sănătăţii, pentru a-i ajuta pe aceştia în anchetele epidemiologice făcute la persoanele infectate, pentru contacţii acestora.

- să pună în vânzare măşti la punctele în care se vând bilete STB pentru persoanele care nu au masca la ele şi vor să se urce în mijloacele de transport în comun", spus Nicușor Dan.

El a mai cerut Poliţiei Locale să verifice purtarea măștii în spaţii închise, comerciale, în mijloacele de transport în comun, precum şi a respectării interdicţiei de a intra şi de a folosi spaţiile de joacă pentru copii.

"Cer să instituie pentru mai multe spaţii deschise, cum sunt pieţele şi zonele din Lipscani, un număr maxim de persoane care pot să intre şi cer să mobilizeze Poliţia Locală pentru a se verifica numărul de persoane care accesează aceste spaţii", a precizat deputatul.

El a cerut instalarea de robinete cu apă şi săpun la intrarea în parcuri şi în pieţe şi să utileze cu dezinfectant mijloacele de transport în comun şi staţiile STB.

"Cer să dezinfecteze periodic, pe baza unor protocoale, mobilierul urban şi să asigure spălarea, nu dezinfectarea, străzilor.

Cer să extindă distribuţia de măşti gratuite către bucureştenii cu venituri reduse.

Cer să instituie comunicarea online cu cetăţenii în toate instituţiile din subordinea Primăriei şi să facă publicitate acestei proceduri, astfel încât să nu pună bucureştenii pe drumuri pentru lucruri care pot să fie rezolvate de la distanţă şi prin mijloacele consistente de publicitate pe care le au la îndemână să vorbească cetăţenilor despre riscul acestui virus şi despre nevoia de a se proteja".

El a făcut un apel la clasa politică să transmită mesaje corecte populației pentru a limita zvonurile și manipulările. 

×