x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicuşor Dan: Nu vor fi "oameni compromişi" într-un Guvern susţinut de USR

Nicuşor Dan: Nu vor fi "oameni compromişi" într-un Guvern susţinut de USR

22 Noi 2016   •   23:16
Nicuşor Dan: Nu vor fi "oameni compromişi" într-un Guvern susţinut de USR

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat că, în cazul în care învestirea Guvernului, după alegerile din decembrie, va depinde de USR, această formaţiune nu va accepta prezenţa unor persoane compromise în Executiv.

"Asta este parte din negociere, de a avea un cuvânt de spus pe miniştrii pe care celelalte partide, care susţin acelaşi guvern, îi propun. Nu veţi vedea oameni compromişi care să facă parte din Guvern dacă noi îl vom susţine", a precizat Nicuşor Dan, la B1Tv.

Întrebat dacă USR ar putea cenzura nominalizarea unui ministru din partea PNL, Nicuşor Dan a replicat: "Ba da, putem, în condiţiile în care investirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament".

Liderul USR a adăugat că partidul pe care îl conduce doreşte desfiinţarea "acelor alocări pe care ministrul Dezvoltării, din pix, le dă unui preşedinte de consiliu judeţean sau unui primar, după cum are simpatii".

"Vrem să ducem asta într-o formă de concurs de proiecte, aşa cum se fac pe fonduri europene, cu criterii clare, ca să nu mai vedem parcuri în sate, acolo unde ar trebui să punem şcoala. (...) Dacă noi vom susţine un guvern, un tip de alocare ca ăsta nu va exista. Asta e o promisiune", a declarat el.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicusor dan guvern usr oameni compromisi