x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan, soluție pentru traficul din București: Metroul de suprafață/ E nevoie să folosim inteligent resursele pe care le avem, respectiv infrastructura CFR

Nicușor Dan, soluție pentru traficul din București: Metroul de suprafață/ E nevoie să folosim inteligent resursele pe care le avem, respectiv infrastructura CFR

22 Iul 2020   •   12:31
Nicușor Dan, soluție pentru traficul din București: Metroul de suprafață/ E nevoie să folosim inteligent resursele pe care le avem, respectiv infrastructura CFR
Sursa foto: Hepta

Deputatul independent Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a declarat, miercuri, 22 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că metroul de suprafață este una dintre soluțiile pentru traficul din București.

Nicușor Dan a mai precizat că metroul de suprafață ar urma să funcționeze pe șase rute și va avea șase gări principale.

„Mesajul meu e că Bucureştiul poate să aibă un transport public eficient într-un timp rezonabil şi asta va duce la decongestionarea traficului. Pentru asta e nevoie să folosim inteligent resursele pe care le avem şi o astfel de resursă este infrastructura CFR din jurul Bucureştiului şi din Bucureşti.”, a spus candidatul la Primăria Capialei.

De asemenea, Nicușor Dan a menționat că metroul de suprafață va fi ușor de accesat de către mame cu cărucioare, bicicliști, va avea culoare largi și nu va fi compartimentat.

Banii necesari ar urma să fie obținuți din fonduri europene prin Programul Operațional Regional și este vorba de o investiție de 100 – 150 de milioane de euro.

„Nu mergem realmente pe centură, pentru că aici e o zonă care nu e suficient de densă, folosim linia feroviară care leagă Bucureştiul de Constanţa (...). Această infrastructură exterioară există, cea interioară există în diferite stadii şi e vorba de cumpărare de echipament. O să existe un parteneriat cu Ministerul Transporturilor. Există deja un grup de lucru în Ministerul Transporturilor care se ocupă de această chestiune pentru că infrastructura (...) aparţine CFR-ului. (...) Primăria va avea partea de bani care ţine de cumpărarea de trenuri care vor fi un fel de Săgeţi Albastre", a spus Nicuşor Dan.

Potrivit lui Nicuşor Dan, aceasta este o soluţie care s-a aplicat cu succes în multe oraşe, un exemplu fiind Berlinul.

 

×