x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan, USR: Liviu Dragnea ar fi in stare sa arunce in aer Romania pentru a scapa de dosarele sale penale

Nicușor Dan, USR: Liviu Dragnea ar fi in stare sa arunce in aer Romania pentru a scapa de dosarele sale penale

de Anca Arambaşa    |    08 Feb 2017   •   13:13
Nicușor Dan, USR: Liviu Dragnea ar fi in stare sa arunce in aer Romania pentru a scapa de dosarele sale penale

LIVE TEXT

"Acest Guvern a călcat linia roşie. Există limite care nu trebuie trecute, iar acest Guvern a trecut o astfel de limită. Au fost ani în care în România s-a prăduit banul public şi nimeni nu a răspuns pentru asta. Cu mult efort, societatea noastră a reuşit să creeze un mecanism prin care oamenii care greşesc să răspundă. Ceea ce a făcut Guvernul Grindeanu, la 1,00 noaptea, a fost să vrea să şteargă întreg acest efort şi să aducă România din nou în zona bunului plac. Pentru asta, şi-a pierdut încrederea. Ştim cu toţii că nu domnul Grindeanu a iniţiat această ordonanţă. Ştim cu toţii că domnul Liviu Dragnea, care are un dosar penal, care are o condamnare penală, a pus presiune pe domnul Grindeanu. Dar, domnul Grindeanu avea toate mijloacele să se opună. Nu a făcut-o, a fost laş. A pus interesele şefului său de partid în faţa intereselor ţării şi pentru asta şi-a pierdut încrederea.

Vi-l închipuiţi pe domnul prim-ministru Grindeanu discutând cu doamna cancelar Merkel de la egal la egal, ca parteneri, pe chestiuni de securitate naţională, în interesul României? Nu, pentru că şi-a pierdut încrederea.

De incredere au nevoie si bancile si fondurile, care, in acest moment, imprumuta Romania la cea mai mica rata din istorie. De incredere au nevoie si tinerii care se gandesc daca sa ramana sau sa plece din tara.

Strada a avut dreptate intotdeauna in punctele critice. Trebuie sa le fim recunoscatori ca au reusit sa indrepte uriasa iresponsabilitate a acestui Guvern.

Alegătorii dumneavoastră v-au trimis în Parlament ca să daţi legi pentru bunăstarea românilor, nu legi care să scape de la puşcărie pe oameni care au furat din banul public. Ştiu că există o puternică presiune asupra dumneavoastră pentru susţinerea acestui Guvern. Ştiu că adevăratul autor al acestei crize, domnul Liviu Dragnea, ar fi în stare să arunce în aer România pentru a scăpa de dosarele sale penale. Prin decizia pe care o veţi lua azi aveţi de ales între a fi de partea corectă a istoriei sau a urma un om, un biet om cu două dosare penale. Şi decizia asta va fi judecată şi de istorie şi de copii şi de nepoţii dumneavoastră",

 

Stire in curs de actualizare

 

Citește și:

Călin Popescu-Tăriceanu: Romania continua sa primeasca un numar record de amenzi de la CEDO

 

Raluca Turcan, despre moțiunea de cenzură: Rar s-a vazut in Romania un abandon mai brutal al interesului public 

 

Premierul Grindeanu: De azi înainte, acest Guvern va fi exclusiv al dialogului și consultării publice

 

Liviu Dragnea, despre moțiunea de cenzură: Ați depus o moțiune ipocrită, inutilă

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan psd