x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicuşor Dan: Vom negocia exclusiv cu Dacian Cioloş, exclusiv pe program

Nicuşor Dan: Vom negocia exclusiv cu Dacian Cioloş, exclusiv pe program

25 Noi 2016   •   21:48
Nicuşor Dan: Vom negocia exclusiv cu Dacian Cioloş, exclusiv pe program

USR va negocia numai pe programul de guvernare şi "exclusiv" cu Dacian Cioloş, în situaţia în care acesta va fi susţinut după alegeri de noua majoritate parlamentară pentru a forma guvernul, a afirmat vineri, la Slatina, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan.

Acesta a subliniat că USR nu va negocia poziţii de miniştri, nu va sprijini un guvern cu persoane controversate şi că este legitim ca celelalte partide care susţin guvernul să propună miniştri.

"Propunerea noastră de prim-ministru este Dacian Cioloş, în situaţia în care această propunere se va materializa, adică vor exista jumătate plus unu din mandatele de parlamentar pentru domnia sa, vom negocia exclusiv cu domnia sa, nu vom face o alianţă cu celelalte partide care-l vor susţine. Vom negocia exclusiv pe program, în sensul că acele lucruri, inclusiv achiziţiile publice de care am vorbit, vor fi în programul de guvernare cu termene de realizare. Îi vom lăsa atributul de a găsi cele mai potrivite persoane pentru poziţiile de miniştri, secretari de stat şi toate celelalte. Evident că e legitim ca celelalte partide care susţin acest guvern să îşi propună miniştri, însă noi vom avea un cuvânt de spus asupra calităţii lor, adică n-o să vedeţi într-un guvern sprijinit de noi persoane controversate", a spus Nicuşor Dan.

Preşedintele USR a adăugat că, în situaţia în care premierul va propune un ministru de la USR şi acea persoană va accepta, "are consimţământul nostru", adăugând că nu trebuie ca un ministru propus să fie membru de partid pentru a putea ocupa acea funcţie.

"Dacă cea mai interesantă persoană pe care dl. Cioloş o vede pentru o poziţie de ministru este în USR şi dacă acea persoană acceptă, are consimţământul nostru. Însă nu am vrut să intrăm în logica asta de partid, pentru că, spre exemplu, dacă dl. Vlad Voiculescu este un ministru extrem de bun, dacă dl. Cioloş consideră că este cea mai bună poziţie de ministru al Sănătăţii, nu cred că ar trebui să-l facem membru de partid ca să ocupe poziţia asta, la fel Mircea Dumitru, ca ministru al Educaţiei. Deci ăsta este tipul de negociere pe care-l vom face, deschis, după alegeri", a declarat Nicuşor Dan.

Liderul USR a reafirmat că partidul va fi ferm în realizarea programului de guvernare şi că nu va susţine un guvern cu miniştri "controversaţi".

"Nici măcar o negociere pe care să fie poziţiile ocupate de un partid (...). Lăsăm această parte a negocierii la latitudinea prim-ministrului, în schimb vrem să fim extrem de fermi pe realizarea programului de guvernare. (...) N-o să vedeţi, şi asta este ce vă garantez, n-o să vedeţi miniştri controversaţi în guvernul pe care noi îl susţinem şi dacă un ministru, indiferent de unde vine el, se va dovedi că acţionează în detrimentul interesului comun va pleca din guvern sau noi nu vom mai susţine acel guvern", a conchis Nicuşor Dan.

El s-a aflat vineri la Slatina pentru susţinerea candidaţilor USR la alegerile parlamentare.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicusor dan dacian ciolos usr negocieri