x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noi calcule pentru majorarea pensiilor și alocațiilor. „Resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție”

Noi calcule pentru majorarea pensiilor și alocațiilor. „Resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție”

24 Iun 2020   •   19:30
Noi calcule pentru majorarea pensiilor și alocațiilor. „Resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție”

Există posibilitatea majorării graduale a alocaţiilor, a declarat, miercuri premierul Ludovic Orban. În privinţa pensiilor, nu s-a luat o decizie finală, însă „realitatea este că resursele financiare sunt limitate”.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor, premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, că discuţia a vizat programul economic, iar în privinţa pensiilor încă nu a fost luată o decizie.

„Nu am discutat. Am discutat despre programul economic. (...) Ministerul Finanțelor trebuie să prezintă raportul asupra stării economiei și bugetului. De asemenea, Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluția economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice. Evident, urmărim și toate analizele și prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituții precum Banca Mondială privitoare la evoluția economiei românești și economiei europene. În funcție de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publică”, a spus Orban.

Întrebat, în continuare, dacă există varianta creşterii cu doar 10% a alocaţiilor, premierul a spus că există această variantă, precum şi varianta de a crește, „dar de a crește progresiv”.

„Realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a mai spus premierul.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban